Orli si opět zahráli pět setů. Tentokrát uspěli

Také v druhém utkání nového ročníku extraligy odehráli volejbalisté Kladna pět setů. Na rozdíl od prvního kola tentokrát v tie breaku uspěli. Ve Frýdku-Místku na palubovce nováčka Beskyd ale promarnili ve čtvrtém setu tři tříbodové mečboly.

„Nepovedlo se nám složit několik balonů. Odvaha nám ale nescházela,“ uvedl smečař Kladna Tomáš Hýský s tím, že on sám při jednom z útoků smolně zavadil prstem o síť.

Poslední, rozhodující sadu vyhráli Kladenští díky sérií pěti bodů, kterou utkání ukončili. „Tady fantasticky zářil van Haarlem, jenž v této fázi dal snad tři esa,“ pochválil nahrávače Orlů a uznal, že to byl bojovný zápas se slušnou kvalitou.

„Dnešní utkání bylo těžší. Před týdnem jsme si to zkazili sami,“ řekl a dodal, že se hrálo v pěkné atmosféře, přičemž nescházely kontroverzní situace na obou stranách.

Po jedné z nich Kladno vyhrálo třetí set. Domácí původně uspěli poměrem 25:23, hlavní soudce ale po protestu hostů spornou situaci konzultoval s čárovým. Výsledkem byl nový míč a nakonec i výhra Kladna 29:27.

Beskydy jsou nováčkem extraligy a podle Hýského v jejich hale nikoho nečeká snadná práce. „Mají dobře poskládaný tým,“ uznal. Prim hrají ve výběru Přemysla Kubaly cizinci.

Druhý kormidelník vítězů Petr Klár mínil, že to byla méně prudká horská dráha než v minulém kole. „Škoda. Měli jsme dohrát čtvrtý set. Oceňuji ale, že jsme to po ztracené koncovce zvládli mentálně. Dva body jsou méně než jsme čekali, můžeme však být rádi,“ uvedl.

V příštím kole hraje Kladno opět venku. Jede do Brna.

Beskydy – Kladno 2:3.
Sety: 22, -22, -27, 25,-10. Čas:161 minut.Diváků: 400.
Kladno: Zajíček (14), Sobotka (11), van Haarlem (6), Okosanovič (24), Vemič (6), Hýský (13), libero Moník. Střídali: Kuboš, Fortuník.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-si-opet-zahrali-pet-setu-tentokrat-uspeli-20191012.html