O dlouhé cestě za 2 body – Forbes ml.

V sobotu 12.10. jsme se vypravili na první venkovní extraligový zápas letošní sezóny do Frýdku-Místku proti nováčkovi Black Volley Beskydy.

Zvolili jsme osvědčený scénář posledních let při cestě do těchto koutů republiky. Nás 10 hráčů cestovalo Pendolinem do Ostravy, kde na nás čekal realizační tým s našima dodávkami, který se v rámci našeho pohodlí obětoval a vyrazil v brzkých ranních hodinách po D1. Po příjezdu do Frýdku-Místku se na nás ještě několik místních obyvatel pokusilo nastražit past v podobě špatné navigace do místní haly. Na druhý pokus jsme nakonec vše zvládli, a tak se v 17h mohlo začít.

Od prvního balonu bylo jasné, že půjde o vyhecovaný souboj. Skvělé publikum hnalo domácí hráče dopředu, ti jim to opláceli odvážnou a obětavou hrou. Skóre bylo vyrovnané skoro po celý zápas. Pro nás škoda 4.setu, kde jsme měli několikrát nahráno na matchball. Sice jsme ještě zápas neukončili, o to ale je cennější výkon v tie-breaku, který jsme zvládli a díky tomu jsme si domů odvezli první letošní vítězství. Je vidět, že se týden co týden naše hra zlepšuje. Stále však máme na čem pracovat.

Příští týden pokračuje naše tour po Moravě zápasem v Brně, kde věřím opět uspějeme.

Zdraví Forbes