Volejbalové orly doma čeká 19. března Brno

Kladenským volejbalistům patří definitivně třetí příčka tabulky. V posledním kole základní části extraligy ji potvrdili ziskem bodu po výsledku 2:3 (25:21, 20:25, 25:22, 18:25, 9:15) na hřišti Karlovarska. Se stejným soupeřem Kladno příští týden před play off sehraje přátelské utkání.

Kladenským orlům stačil v předehrávce závěrečného kola zisk bodu, a protože Karlovarsko v téhle sezoně na orly zahrát neumí, kladenské třetí místo se Západočechům do play off tak trochu i hodí. V případě prohry Kladna by totiž orly mohla o nadcházejícím víkendu přeskočit Ostrava. V tom případě by v prvním kole vyřazovací části extraligy na sebe opět narazili dnešní soupeři a Karlovarsko proti Kladnu v současné době favoritem rozhodně není. Po dnešku se ve čtvrtfinále Karlovarsko utká s Ostravou a orli s Brnem.

„První tři sety jsme hráli jako by se hrálo play off. Jsem rád, že jsme je zvládli dobře. Pro závěr utkání jsme nechali hrát lavičku. Nyní budeme usilovně trénovat, domluvili jsme se s Karlovarskem na přátelském utkání u nás v Kladně v sobotu šestnáctého března,“ uvedl kladenský kouč Milan Fortuník.

V týdnu od 11. do 17. března má extraliga na programu předkolo play off, čtvrtfinálové boje vypuknou v úterý 19. března. Kladenští orli začínají doma.

Sestava Kladna: Baranov, Vemič, Hýský, Zajíček, Habr, Sobotka, libero Moník, Koloušek, Vostárek, Wallisch, Blažek, Piskáček, Marel.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/9915-volejbalove-orly-doma-ceka-19-brezna-brno