Kladenští volejbalisté překvapivě prohráli na „Odolce“!

Ani druhý zápas se hráčům Kladno volejbal cz nevydařil. Přestože na palubovce týmu AERO Odolena Voda vedli 2:1, nakonec se museli sklonit před bojovností domácích, kteří vyhráli 3:2!

AERO Odolena Voda – Kladno volejbal cz   3:2 (-21, 22, -20, 14, 11)

Hosté přijeli do „Odolky“ s jasným cílem. Napravit předchozí domácí prohru s Českými Budějovicemi. Od prvních míčů udávali tón hry, ale AERO stačilo vždy reagovat. Teprve čtyřbodový náskok Kladeňáků a vedení 12:16 bylo pro závěr úvodní sady rozhodující. Ve zbytku prvního setu si udržovali získané vedení.

I po první pauze se odvíjela hra podle předpokladů, ale Odolena Voda se dokázala ze stavu 7:10 dostat pěti získanými body v řadě do vedení. Středočeské derby najednou dostalo patřičný náboj. Začala přetahovaná o každý bod. Ve vypjaté koncovce šli domácí do vedení 22:20, které uhájili až do samotného závěru.

I třetí pokračování začalo pro svěřence trenéra Fortuníka nadějně. Kladno se dostalo do vedení 8:4, o náskok sice vzápětí málem přišlo, ale hned potom mělo náskok opět o tři míče a po dvou třetinách sady bylo stejné skóre jako v prvním dějství 12:16. I tentokrát se situace opakovala a kladenští volejbalisté si v poklidu došli pro třetí sadu.

AERO se však nevzdalo. V další sadě se dostalo do čtyřbodového náskoku 11:7 a o chvíli později již vedlo dokonce 15:9. Hostující celek úplně rezignoval a nakonec čtvrtý set prohrál propastným rozdílem jedenácti bodů!

Otázku kdo z koho, tak musel řešit závěrečný tie-break. V něm byl stav dlouho na vážkách. Žádný ze soupeřů nevedl více než o bod. Do dvoubodového náskoku se jako první dostali domácí, kteří v závěru zkrácené hry vedli 13:11 a vzápětí dokonce 14:11. V euforii hrající domácí nakonec využili hned první mečbol.

„Po prvním setu se zdálo, že si odvezeme hladkou výhru. Bohužel na začátku druhé sady jsme ztratili několik lehkých míčů a podle mě se od tohoto okamžiku začala karta pomalu obracet. Ve třetí sadě vyměnil Czedzynski špatně hrajícího Sobotku, a na chvíli se naše hra zvedla. Ale totální kolaps nastal ve čtvrté sadě, kdy jsme z prvních jedenácti míčů zahráli šestkrát aut. Začali jsme hůře „nakládat“ s naší hrou nedařilo se nám na blocích. Odolena Voda příkladně bojovala, její hráči hráli srdcem a výhru si zasloužili. Částečnou radost mám z výkonu béčka, kde základní sestava hrála dobře, a proto si odváží výhru za tři body v obou utkáních, což je potěšující,“ konstatuje kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Vemič, Zajíček, Martinez, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Czedzynski, Koloušek, Hrdý, Vostárek. Rozhodčí: Němeček – Činátl. Diváci: 450. Zápas trval: 120 minut.

Úvodním dvojkolem začala i 2. liga skupina A. VK Jirkov – Ervěnice – Kladno volejbal cz. B 0:3 (-18, -16, -18) a 1:3 (-18, 17, -19, -19).

Zdroj: Kladenské listy