Víkendový výsledkový servis 16.3. – 17.3. : Věděly jsme, že Plzeň nám nedá nic zadarmo, říká po dvou výhrách Beata Šestáková

Cats, Kladno volejbal cz

Nejmladší Eagles uzavřeli Krajský přebor své kategorie jednou výhrou v domácí hale a mají před sebou spoustu práce do příští sezóny. Ženské áčko už netrpělivě čeká na oznámení systému, kterým se odehrají boje o postupová místa do první ligy žen. Mezitím si připsalo další dvě tříbodové výhry.

CATS 

Cats, Kladno volejbal cz

Kladenské CATS v poklidu dohrávají základní část druhé ligy. Dva zápasy před koncem soutěže mají zajištěný postup do prolínací baráže, o jejíž formě se jedná, ale vzhledem k rozšíření první ligy o dva týmy jejich šance na postup ještě narostly. Trenérka Leona Neumannová může proto poslední zápasy využít k vyzkoušení různých herních variant i hráček. 

Dvě výhry v Plzni popsala univerzálka Beata Šestáková: „ V sobotu nás ve své hale uvítala Plzeň. Naše trenérka Leona Neumannová nás před zápasem v šatně nezapomněla jako vždy namotivovat a nabudit na zápasovou koncentraci a soustředění. Když jsem šla na hřiště, měla jsem v hlavě myšlenku toho, že oba zápasy nebudou lehké a Plzeň nám to nedá zadarmo, a to se také potvrdilo. V prvním setu prvního zápasu jsme nezačaly úplně nejlépe, ale naší bojovností a trpělivostí jsme soupeře zatlačily a dotáhly do to vítězného konce. Začaly jsme více komunikovat a dělat věci, které jsme si stanovily. Ve druhém setu jsme si pomohly kvalitním servisem a dobrou energií na hřišti. Nasazení jsme si udržely i ve třetím setu. Ve druhém zápase to bylo velmi podobné. Trochu nás potrápil příjem, ale navzájem jsme si pomohly a zápas taktéž vyhrály. Oba zápasy bych shrnula velmi pozitivně. Zkusily jsme si dohrávání nelehkých koncovek a komunikaci, se kterou někdy ještě trochu bojujeme. Z Plně odvážíme zasloužených 6 bodů do tabulky a nové herní zkušenosti.“

Kladno – Plzeň B 3:0, 3:0 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16

Cats U16, Kladno volejbal cz

Poslední kolo Českého poháru kategorie U16 hostily Svitavy. Celý tým byl plný očekávání, jaká úroveň je ve třetí osmičce, do které se úspěšně probojoval v minulém turnaji. „ Do sobotních zápasů jsme vletěly koncentrovaně od prvního balonu. Dařila se nám hra v poli, poměrně dobře jsme přihrávaly a každým zápasem se začala dařit spolupráce hlavní nahrávky a její rychlé hry středem. Ještě musíme zapracovat na servisu, kde bohužel ještě hodně kazíme. To ale neměnilo nic na tom, že jsme si připsaly za sobotu 3 výhry a jednu těsnou prohru v tiebreaku 15:17,“ byla nadšená trenérka Irena Pokorná.      

Nedělních třech zápasů se ujal asistent Karel Albrecht na jedničku (Irena Pokorná musela odjet na nedělní turnaj U14Z A). Navzdory všem vyrovnaným setům si kladenský tým připsal do tabulky plný počet bodů, a to děvčata vyhouplo na první místo v tabulce. „ Škoda, že je turnaj Českého poháru u konce, rády bychom poměřily síly opět v lepší osmičce. Na druhou stranu, končíme tyto turnaje s velmi dobrým pocitem a velkým posunem v naší hře 🙂 Z celkových 85 týmů získáváme 24.příčku,“ uzavírá pohárovou sezónu Pokorná. 

Kladno – VK UP Olomouc 2:1

Kladno – SK Volejbal Kolín 2:1

Kladno – VK Prostějov 2:1

Kladno – Nymburské BOMBY 1:2

Kladno – TJ Sokol Pardubice 2:0

Kladno – TJ Svitavy 2:0

Kladno – SK Volejbal Ústí nad Labem 2:0

Všechny výsledky a konečnou tabulku naleznete ZDE.

Chlapci U14 

Eagles U14, Kladno volejbal cz

V neděli kladenský sportovní klub pořádal poslední turnaj Krajského přeboru kategorie U14. Chlapci odehráli celkem tři zápasy, ze kterých vyválčili jednu výhru s Mělníkem, utkání s Prosekem a Odolenou Vodou bohužel neodvrátili. „Turnaj nepřinesl nic nového, lepšího. Hráči, kteří by měli tým táhnout, toho nejsou bohužel schopni. To, co děláme na tréninku, neumíme v zápasech vůbec použít. V tabulce končíme na pátém místě ze sedmi týmů,“ zhodnotila závěrečný turnaj trenérka Kateřina Svobodová. 

Kladno – Prosek 0:2

Kladno – Odolena Voda 0:2

Kladno – Mělník 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE

Dívky U14 A

Cats U14 A, Kladno volejbal cz

Poslední kolo Krajského přeboru U14 měla na programu i složka mladších žákyň. V neděli odehrála děvčata tři zápasy, během kterých se nevyvarovala velkých výkonnostních výkyvů. „ Někdy se nedaří vůbec nic, nehýbeme se v poli, míč necháváme padat mezi sebe, někdy vykouzlíme už i pěkné výkony. Na obhajobu holek chci říct, že turnajů v celé sezóně je poměrně málo a potřebujeme vedle poctivého tréninku neustále nabírat i herní zkušenosti,“ uzavřela cestu přeborem Irena Pokorná. 

Kladno A – Benátky B 2:0

Kladno A – Benátky A 0:2

Kladno A – Kladno B 2:0

Dívky U14 B 

Cats U14 B, Kladno volejbal cz

Závěr soutěže čekal i B tým kategorie U14. „ Holky vesměs jsme dobře podávaly a smečařky odvážně útočily. Trošku nám vázla komunikace od nahrávaček. O víkendu nás čeká první kvalifikace na MČR v Táboře, tak musíme zamakat hlavně na práci v poli a na bloku,“ nastínil další program trenér Petr Vilt. 

Kladno B – Benátky A 0:2

Kladno B – Benátky B 2:0

Kladno B – Kladno A 0:2

Chlapci U22 

Eagles U22, Kladno volejbal cz

Předposlední turnaj extraligy kategorie U22 odehráli Eagles v Brně. Hlavní cíl, setrvání mezi nejlepšími týmy, chlapci splnili a teď je čeká měsíční pauza před posledním herním testem, který také napoví, jestli se svěřenci Martina Čmeľa zúčastní finálového turnaje. 

Kladno – Kojetín 3:1

Kladno – Blue Volley Ostrava 2:3

Kladno – Brno 0:3

Kladno – České Budějovice 2:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U16 

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Finále Českého poháru starších žáků hostil o víkendu Hradec Králové. Klasicky výborný turnaj se spoustou zápasů ocenili nejen hráči, ale i všichni trenéři. „ Je škoda, že se nám opakovali soupeři ve skupině i v pak v pavouku. Ale to se taky počítá, porazit Prosek i Svitavy dvakrát. Vyhrané finále druhé osmičky beru jako úspěch. Kluci se lepší a lepší. Na udržení mezi nejlepšími potřebujeme udržet výkonnost. Můžeme porazit nejlepší družstva, ale nemůžeme je porážet,“ ocenil bojovnost i kvalitu výkonů svého týmu trenér Martin Ticháček. 

Všechny výsledky naleznete ZDE