Orli chtějí medaili a udělají pro ni možné i nemožné. „Po takové sezóně si ji zasloužíme,“ burcuje Fernández

Ignacio Fernandez, Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024

Rychle museli vstřebat promarněné semifinále kladenští Orli, jelikož již zítra nastoupí v domácím prostředí do závěrečných zápasů extraligové sezóny a cíl je jasný! Ve vzduchu visí bronzová medaile, která by za fantastický sportovní rok družstvu kapitána Adama Zajíčka slušela. Série hraná na dvě vítězství se následně přesune do Příbrami, kde se druhý duel odehraje tento pátek. 

„ Bronzová medaile je pro klub i pro nás velmi důležitá a chceme ji vyhrát. Měli jsme skvělý rok, skončili jsme druzí v základní fázi a chceme ho zakončit tím nejlepším způsobem. Náš tým i celý klub si to za odvedenou práci zaslouží,“ má jasno argentinský šéf kladenské obrany Nacho Fernández. 

I když mají zápasy o třetí místo obvykle hořkosladký nádech, vzhledem k tomu, že se setkávají dva zklamané a poražené týmy, v případě Kladna i Příbrami to tak není stoprocentně. Kocouři si užívají nečekaného úspěchu a vyhřívají se na výsluní v nejlepší čtyřce ČEZ extraligy, Kladno muselo zkousnout porážku od Jihostroje, ovšem po semifinálových bojích sportovně uznalo, že jihočeský favorit byl přeci jen příliš velkým soustem. „ Budějovice byly podle mě celou sérii o něco lepším týmem a zaslouženě postoupily. My jsme toho bohužel moc nenabídli a spíš jsme se trápili sami se sebou, než abychom vzdorovali soupeři,“ připustil na konci semifinále kapitán Zajíček. 

Je předpokladem, že klíčovými hráči budu na obou stranách univerzálové. Kladenská opora Kristpas Platačs poměří síly s dvojicí Tevkun a Toman, kteří si spravedlivě dělí čas na hřišti a starají se o největší bodový příděl příbramských Kocourů. Další výrazné spojení tvoří mladý nahrávač Daniel Rosenbaum s blokařem Martinem Šábrtem, který je druhý nejlepší blokař ČEZ extraligy ( počet bloků). Trenérský matador Lubomír Vašina určitě nebude mít problém své chlapce namotivovat. Kladenský cíl je ale více než jasný, a i pozitivní zápasová bilance se středočeským rivalem mu dává naději, že po pěti letech ukončí medailový půst. „ V tomto málem finále si jdeme jednoznačně pro třetí místo, abychom naši sezónu zakončili nejlepším možným způsobem. Zápasy o bronz jsou vždy těžké, protože všichni chceme hrát finále, takže mentální nastavení bude opravdu důležité a podle mého názoru rozhodne o vítězi této série,“ svěřil se před domácím utkání nahrávač José Neves. 

„ Už je jisté, že některé členy A týmu čekají v rámci série o bronz poslední zápasy v barvách Kladna, a proto doufám, že si do haly najde cestu maximum našich přátel, podporovatelů, fanoušků a partnerů a utkání bude oslavou kladenského volejbalu. Společně poženeme kluky k úspěchu, na kterém máme zásluhu všichni bez výjimky,“ věří šéf kladenského klubu Milan Fortuník. 

Utkání vysílá v přímém přenosu od 18 hodin VOLEJ TV

PROGRAM zápasů o 3. místo: 

16.4. Kladno volejbal cz – VK Trox Příbram 17:00

19.4. VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 17:00 ( ČT 4 SPORT )

22.4. Kladno volejbal cz – VK Trox Příbram 18:00 ( SPORTY TV ) 

Program celého play-off a výsledky najdete ZDE.