Víkendový výsledkový servis 23.3. – 24.3. : V dubnu se bude rozhodovat o tom, kdo uspěl

Cats, Kladno volejbal cz

Dlouhodobé soutěže v mládežnických kategoriích se pozvolna blíží k závěru nebo do finálových bojů. Za dva týdny čeká finálový turnaj Krajského přeboru v Příbrami starší žáky, stejný víkend se rozehraje kvalifikace o postup do první ligy žen, které se zúčastní, stejně jako vloni, kladenské CATS. 

CATS 

Cats, Kladno volejbal cz

S dvacetibodovým náskokem před druhým týmem dohrály CATS základní část 2. ligy žen. Jelikož došlo k rozšíření první ligy žen na 14 týmů, byl pozměněn i systém kvalifikace. Ta se odehraje nadstavbovým způsobem a týmy se utkají každý s každým, jednou doma, podruhé venku. Vítězové třech skupiny druhé ligy a poslední tým první ligy zabojují o postup v dubnových termínech – 6.-7.4., 13.-14.4., 20.-21.4. Ve hře jsou dvě postupová místa. Tým Leony Neumannové o víkendu odehrál poslední dvoukolo své soutěže a čeká ho dvoutýdenní pauza před rozhodující fází sezóny. 

Utkání proti předposlednímu Děčínu popsala smečařka Míša Kroupová: „ V sobotu jsme na domácí palubovce přivítaly předposlední tým tabulky – Děčín. Do utkání jsme vstupovaly v plné sestavě s cílem potvrdit naši dominanci v tabulce, a to i přes již jistý postup do baráže o první ligu. První zápas však nebyl tak jednoznačný, jak jsme si představovaly. Ztratily jsme jeden set, což naznačuje, že je stále prostor pro zlepšení i při hře se slabším soupeřem. Zvláště jsme měly problémy s komunikací na hřišti při balónech zadarmo a skládání bodovek. Nicméně jsme ve druhém zápase ukázaly schopnost pohotově reagovat na slabé stránky naší hry a zvítězily jsme suverénně 3:0. Bojovnost a optimismus nás neopouští. V následujících dnech se budeme intenzivně připravovat na baráž o postup do první ligy, formou tréninků i přátelských zápasů.“

Kladno – Děčín 3:1, 3:0 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U18 

Cats U18, Kladno volejbal cz

Jedno kola před koncem soutěže před sebou mají kadetky. Tým U18 pod vedením Václava Červeného tentokrát odcestoval do Teplic. Z prvního utkání si děvčata po bojovném výkonu do tabulky připsala plný počet bodů. Naopak odveta dopadla po podcenění soupeře ze strany Kladno ve prospěch Teplic. V 11. a 12. kole přivítají Cats v domácím prostředí Děčín. 

Teplice – Kladno 1:3, 3:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16 A 

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Tým starších žákyň A dohrával poslední kolo Krajského přeboru U16 v první výkonnostní skupině. Po dvou těsných prohrách a jedné výhře se umístil na celkovém osmém místě ve Středočeském kraji, kde mezi sebou soupeřilo celkem 38 týmů.

Kladno – Mělník 2:1

Kladno – SVBC A 0:2

Kladno – Nymburk A 1:2

Všechny výsledky a závěrečnou tabulku naleznete ZDE

Dívky U16 B

Cats U16B, Kladno volejbal cz

Starší žákyně B vstupovaly do závěrečných zápasů třetí skupiny Krajského přeboru v roli favoritek a také jí potvrdily. 

Kladno – Králův Dvůr B 2:0

Kladno – Králův Dvůr C 2:0

Všechny výsledky a konečnou tabulku naleznete ZDE.

Dívky U14 A

Cats U14A, Kladno volejbal cz

Mladší žákyně vyrazily pod vedení Ireny Pokorné prvně na velký dvoudenní turnaj kvalifikace MČR, a to do Plzně. „ Holky musím pochválit za velkou bojovnost. Líbilo se mi po celou dobu jejich nasazení a nevypuštění žádného míče, i když jsme si připsaly jen jednu výhru a těsnou nervy drásající prohru 18:20 v tiebreaku. Z turnaje si odvážíme velkou motivaci do další pilné práce na trénincích,“ chválila po těžké zkoušce trenérka.

Dívky U14 B 

Cats U14B, Kladno volejbal cz

I B tým skočil oběma nohama do celovíkendového kvalifikačního turnaje. „ Sehráli jsme celkem šest utkání a urvali jsme jednu výhru. Bereme tedy 8.místo z devíti. Musím holky pochválit za výbornou reprezentaci Kladna v zápasech i mimo kurt,“ těšilo trenéra Petra Vilta. 

Chlapci U16 

Před finálovým turnajem o postup na mistrovství České republiky U16 si starší hráči v pohodovém tempu vychutnali závěrečný turnaj Krajského přeboru U16 v Chýni. Tým Martina Ticháčka splnil svou povinnost a může se začít připravovat na důležitá postupová utkání, která bude hostit 7.4. Příbram

Kladno – Odolena Voda 2:0

Kladno – Králův Dvůr 2:0

Kladno – Benátky nad Jizerou 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U14 čtyřky

Krajský přebor mladších žáků ve čtyřkách hostila Mladá Boleslav. Do hry zasáhly oba kladenské týmy pod vedením trenérky Kateřiny Svobodové. 

Kladno B obsadili 6. místo. Kluci se tentokrát snažili více útočit, což sice vedlo na krátkém hřišti k velké chybovosti, ale je to jediná cesta, jak se to naučit.

Kladno – VK Mladá Boleslav 0:2

Kladno – Benátky nad Jizerou B 2:0

Kladno – Benátky nad Jizerou A 0:2

Kladno – Aero Odolena Voda B 0:2 

Kladno A skončilo na 11. místě ze 12 družstev. . Tento tým bojoval jako vždycky, ale jejich výškový hendikep lepší umístění neumožňuje.

Kladno – Plzeň 0:2

Kladno – Aero Odolena Voda C 0:2

Kladno – PODĚS B 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.