Víkendový výsledkový servis 15.4. – 16.4.: Dveře první ligy zůstaly pro ženy zavřené

Cats A tým, Kladno volejbal cz

Týmu žen se bohužel nevydařil poslední krok ke kvalifikaci do druhé nejvyšší soutěže. S posledním týmem 1. ligy se hlavně v domácím prostředí vydaly na maximum, drobné detaily v koncovkách je však stály možnost vrátit se do Plzně ke třetímu zápasu. Sezónu i přes dvě závěrečné prohry nelze označit jinak než úspěšnou.

Ženy

Cats A tým, Kladno volejbal cz

První utkání v Plzni CATS bohužel nevyšlo podle představ. Do zápasu vstoupily bojácně a po počátečním vedení se projevilo, že Kladno nemělo k dispozici libero. „ Plzeň měla velmi účinný servis a náš tým, ve kterém musely přihrávat blokařky, hrál předvídatelně a většinou do hlavního kůlu. Náš útok byl tím pádem neefektivní,“ popsal své dojmy prezident klubu Milan Fortuník, který přijel svůj tým podpořit. Domácí zaslouženě vyhrály bez komplikací ve třech setech a ušetřily síly do nedělní odvety.

Do druhého zápasu Kladno nastoupilo v odlišném složení a toto rozhodnutí trenérů se ukázalo jako správné. Duel byl po celých pět setů velmi vyrovnaný a všechny sety se rozhodovaly v koncovkách. „ V tajbrejku rozhodly maličkosti. Nevybojovali jsme tak šanci barážovou sérii prodloužit a vynutit si třetí, rozhodující, zápas v Plzni,“ neskrýval zklamání Milan Fortuník.

Naopak hlavní trenér hostující Plzně David Konečný měl důvod k radosti: „V prvním zápase jsme stejně jako Kladno pracovali s málem informací o soupeři. Předvedli jsme však absolutně důsledný a agresivní výkon podpořený kvalitním servisem. Zápas na Kladně byl diametrálně odlišný, domácí se trefili do servisu a naše přihrávka nebyla tak odolná jako v sobotu. Velmi si cením bojovnosti a nasazení svých hráček, které do baráže šly opravdu odhodlaně a s jasným cílem. Pochvala určitě patří i kladenskému družstvu za předvedený výkon.“

Tým CATS se během sezóny výrazně výkonnostně zvedl, dařilo se jej i postupně doplňovat kvalitními hráčkami. Výrazně pomohly hrající trenérka Leona Neumannová a Eliška Davidová. Svůj přehled a zkušenosti týmu předávala Lucie Smutná na nahrávce. „ My o postup do vyšší soutěže nadále stojíme, takže už pro příští ročník bychom rádi připravili tým s předstihem a v takovém složení, aby měl šanci bojovat o postup do první ligy. Letos se družstvo rodilo za pochodu. V každém případě všem holkám děkuji za skvělý výsledek a reprezentaci klubu, i když se nepodařilo to úplné finále. Na jejich zápasy se časem naučili chodit i diváci a připravili vždy skvělé domácí prostředí,“ uzavírá sezónu CATS Milan Fortuník.

Baráž o 1. ligu:

Plzeň – Kladno 3:0 (25:15, 25:16, 25:18)

Kladno – Plzeň 2:3 (25:27, 25:20, 26.24, 23:25, 13:15)

Dívky U14 A

Cats U14 A, Kladno volejbal cz

V neděli odehrály mladší žákyně první kolo jarní části Krajského přeboru. Bojovalo se ve dvou tříčlenných skupinách, kam postupovala 2 nejlepší družstva ze 3 skupin základní části. Cats svou skupinu vyhrály, když porazily Nymburk a Příbram. Bohužel, na vítěze skupiny , Nymburk nestačily a po statečném boji prohrály v tajbrejku.

Druhé kolo ovšem bude s kladenskou účastí. Postupují do něj nejlepší 4 týmy a jeden z druhé skupiny.

Kladno – Nymburské bomby 2:0

Kladno – Příbram 2:1

Kladno – Nymburk 1:2

Dívky U14 B

Cats U14 B, Kladno volejbal cz

B tým mladších žákyň sbíral hlavně zkušenosti. Odehrály tři velmi vyrovnaná utkání v rámci poslední skupiny a všechna se jim podařilo dotáhnout až do tajbrejku. Bohužel jen v prvním se mohly radovat z konečného vítězství.

Kladno – Kunice 2:1

Kladno – Nymburk B 1:2

Kladno- Kolin B 1:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U16

Kvalifikační skupinu pro mistrovství České republiky už znají starší žáci a jejich trenérka Kateřina Svobodová. 1.5. se utkají s Libercem, Jirkovem, Sokolovem a Prahou.

Rozlosování všech skupin naleznete ZDE.

Chlapci U14

Eagles U14, Kladno volejbal cz

Mladší žáci odehráli kvalifikaci na mistrovství České republiky. Radovali se z jedné výhry, když porazili VK Karlovarsko ve dvou setech. Další tři soupeři byli bohužel již nad jejich síly. V kvalifikační skupině E tak skončili na čtvrtém místě. „ První zápas se nám povedl. Ve všech činnostech jsme byli lepší než soupeř. Ve stejném duchu jsme vstoupili do zápasu s Orionem, pak jsme nepochopitelně povolili a ztratili jsme koncentraci. To se s námi táhlo i do zápasu o třetí, postupové, místo s Ústím. Ten jsme pro mě absolutně nepochopitelně ztratili i přes vedení 13:0 a bylo již jisté, že se nekvalifikujeme,“ popsal rozčarovaný trenér Martin Ticháček víkendový turnaj.

Kladno – Karlovarsko 2:0

Kladno – Orion Praha 1:2

Kladno – Ústí nad Labem 0:2

Kladno – Jirkov 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.