Čtvrtfinálové deja vu. Orly čeká střemhlavý let do lví tlamy

Kladno volejbal cz proti VK Lvi Praha

Moneytime je tady. Pro nejlepší extraligovou osmičku zítra otevírá brány play off, vyvrcholení několikaměsíční práce. Ti nejšťastnější si sezónu prodlouží o šest týdnů, které rozhodnou o vítězi. Přestože se kladenští Orli pomalu připravovali na čtvrtfinálové boje proti Českým Budějovicím, výsledek posledního kola UNIQA extraligy všechny předpoklady rozvrátil. Fanoušci pražského a středočeského volejbalu si tak od pátku vychutnají minimálně tři derby.

„Nebudu vůbec polemizovat o kvalitách soupeře. My musíme do zápasu vstoupit sebevědomě, hrát naši hru, být agresivní na hranici rizika, ale zároveň regulovat počet nevynucených chyb, které nás často sráží. Očekávám vyrovnanou sérii zápasů, stejně jako vloni, a také jsme se na to fyzicky i psychicky připravovali. Věřím, že fanoušci obou klubů vytvoří atmosféru hodnou play off,“ říká den před prvním zápasem Milan Fortuník.

Kladenský tým odehraje pikantní čtvrtfinálovou sérii. A to z několika důvodů. Osud jim do cesty postavil totožného soupeře, jako v minulém roce, kdy se o postup tahali s ambiciózním družstvem majitele Tomáše Janečka celých pět zápasů. Ani zápasy letošního ročníku extraligy ničemu nenapoví, jelikož tým kapitána Kraffera s Prahou sehrál dva tiebreaky a výhry si spravedlivě rozdělily, i když vždy se radovali hosté a ne domácí, takže nelze hovořit ani o výhodě domácího prostředí. Třetím, pro Orly nejvíce motivujícím podnětem, je avizovaný odchod hlavního trenéra Eagles Milana Fortuníka. Tomu by semifinálová účast jako rozlučka bezpochyby slušela.

Kladno volejbal cz

„Na play off se těšíme, pro každého hráče to je nejlepší období sezóny. Myslím, že se můžeme těšit na kvalitní a pohledné zápasy. Během sezóny jsme měli nějaké zdravotní problémy, ale teď to vypadá dobře a jsme připraveni. Taky je skvělé, že nás do Prahy jezdí podpořit hodně lidí z Kladna, takže doufám, že dorazí hodně fanoušků a „odveta“ za minulou sezónu nám vyjde,“ komentuje závěr soutěže smečařská opora Niklas Seppӓnen.

Praha od začátku sezóny neskrývá ambice zopakovat finálovou účast a kroky managementu tomu při letních nákupech odpovídaly. Přestože oba týmy přivedly nové tváře, hrají v obdobných sestavách, ve kterých se utkaly i v loňském roce. Lvy nově táhne zkušený univerzál Schouten, úspěšně ho ale umí zastoupit i dvacetiletý Kollátor. Dlouhodobě mimo hru je loňský hrdina Luke Smith. Toho na smeči nahradila lednová akvizice Gabriel Soares Pessoa. Ten ale základní sestavu nemá jistou, vzhledem k tomu, že tým disponuje plejádou krajních útočníků (Kriško, Čech, Vodička, Krča).

„Kladno je tým s výborným servisem, na kterém stojí jeho hra. S tím se musíme poprat, zvládnout příjem a sami skvěle podávat. Budoucnost play off ovšem nezáleží na tom, jakého soupeře máme, ale na našem mentálním a herním nastavení. Máme před sebou tři série a ty musíme vyhrát,“ vyjádřil se argentinský trenér Barrial na adresu soupeřů. ¹

Kdyby se Kladnu povedlo sérii dotáhnout do vítězného konce, jednalo by se o nejlepší klubový výsledek od roku 2019. Tehdy tým podlehl v zápasech o bronz VK Ostrava a skončil na nepopulárním čtvrtém místě.

Letošní výsledky:

Kladno – Praha 2:3

Praha – Kladno 2:3

Termíny zápasů:

17. 3. 18.00 Lvi Praha-Orli Kladno (Unyp arena)
20. 3. 18.00 Orli Kladno-Lvi Praha (Kladenská sportovní hala)
23. 3. 20.15 Lvi Praha-Orli Kladno (Unyp arena)

případně:
26. 3. 18.00 Orli Kladno-Lvi Praha (Kladenská sportovní hala)
29. 3. 18.00 Lvi Praha-Orli Kladno (Unyp arena)

Vstupenky na domácí utkání jsou jako vždy ke koupi v síti Ticketportal a nákup online doporučuje i kladenská manažerka Anna Earl: „ V play off už bych se nespoléhala na to, že lístky budou k dostání přímo v pokladně na zápase. Od momentu, kdy bylo jasné, že nám osud přihrál do cesty zase Prahu, registrujeme o vstupenky zvýšený zájem.“

Zdroje:

¹ https://isport.blesk.cz/clanek/ostatni-volejbal/428371/kouc-lvu-barrial-pred-play-off-nezalezi-na-souperi-ale-na-nas-mysli-na-finale.html

Kladno volejbal cz