Kladno vstupuje do play off naposledy pod vedením Milana Fortuníka. Nahradí ho olympijský vítěz

Kladno volejbal cz, Milan Fortuník, Arnaud Josserand

Ikonický trenér klubu Kladno volejbal cz Milan Fortuník se rozhodl po osmi letech opustit post hlavního trenéra extraligového celku. Letošní play off, které Orli rozehrají v pátek 17.3. v Praze, tak bude jeho rozlučkou s trenérskou kariérou. Jeho místo od nové sezóny zaujme Francouz Arnaud Josserand, který letos působí ve švýcarském Lausanne UC.  Bývalý blokař se kromě jiného pyšní i olympijským zlatem z Tokia, které získal jako asistent národního týmu.

„Toto rozhodnutí nevzniklo náhle. Již v listopadu jsem měl jasno, že nemohu nadále sedět jedním zadkem na vícero židlích. Ubývá mi sil, ale přibývá funkcí a zodpovědnosti. Klub se k mé radosti rozrůstá, ale je nutné se mu naplno věnovat. K tomu mám civilní zaměstnání a stal jsem se i městským zastupitelem. Nebylo by ode mne zodpovědné si myslet, že na toto všechno mám kapacitu. Pozice trenéra mě lákala vždy nejvíce, ale je bohužel jediná, kterou mohu pustit, “ vysvětluje své rozhodnutí trenér a prezident klubu Milan Fortuník.

Od začátku se přikláněl k variantě angažovat trenéra ze zahraničí a k jeho spokojenosti vyšlo rokování hned s prvním a preferovaným kandidátem. „Arnaud je můj bývalý spoluhráč z Nice, takže znám jeho volejbalové i lidské kvality. Dlouhodobě sleduji jeho trenérskou kariéru a jsem přesvědčen o tom, že náš tým dokáže posunout o další level výš. Je to stoprocentní profesionál a věřím, že svůj přístup vtiskne i do týmu,“ vyjádřil se na adresu svého nástupce.

trenér Milan Fortuník, Kladno volejbal cz

K finální dohodě došlo po vánoční návštěvě Josseranda na Kladně. Realizační tým zůstává beze změn a asistent Tomáš Samsely s budoucím koučem již intenzivně komunikuje o složení týmu a programu pro příští extraligovou sezónu. „Mají v tom mou plnou důvěru. Tomáš se navíc stal asistentem slovenského národního týmu, za což jsem rád, protože tam získá zajímavé zkušenosti,“ těší Fortuníka, který tuto funkci zastával u české reprezentace.

Kladenský klub se v posledních letech podařilo stabilizovat a dlouhodobě patří mezi TOP 5 týmů UNIQA extraligy. Milan Fortuník, trenér roku 2016/2017, zůstává v roli prezidenta klubu a v jeho gesci budou kromě řízení celé organizace hlavně vztahy se stávajícími i budoucími partnery klubu a sportovní spolupráce v rámci města Kladna i regionu. „Naši partneři klub podporují dlouhodobě, nehledě na výsledky. Myslím si, že si zaslouží větší pozornost a péči, a díky tomu, že se mi trochu rozvážou ruce, budu mít prostor stávající vztahy rozvíjet a budovat nové,“ nastínil Fortuník plány do příštích měsíců.