Do Beskyd jedeme s pokorou, říká Tomáš Kunc

Kladno volejbal cz

I když mají Orli závěr sezóny kvůli neustálým zdravotním potížím jednotlivých hráčů velmi komplikovaný, do dalekých Beskyd jedou jednoznačně bodovat a potvrdit páté místo. Pozitivně je naladil výkon ze zápasu proti Karlovarsku, kdy trenéři i fanoušci opět viděli starý dobrý bojovný tým, který podporují, a nevýrazné výkony z předešlých zápasů tak byly zapomenuty.

„Bohužel jsme za poslední měsíc netrénovali ani nehráli v kompletní sestavě. Nebudeme se na to samozřejmě vymlouvat, máme dostatečně zkušený tým na to, aby si dokázal poradit i v improvizovaném složení. Ale připouštím, že nám volný víkend, který je věnovaný finále Českého poháru, přijde vhod. Zítra necháme na hřišti vše, jsme si všichni vědomi toho, že hrajeme o co nejlepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů,“ slibuje šéf kladenského týmu Milan Fortuník.

Black Volley Beskydy je momentálně na děleném 11. místě UNIQA extraligy společně s týmem Ústí. Před měsícem došlo k odchodu 4 hráčů základní sestavy společně s trenérem Jakubem Salonem do nedaleké Ostravy, i přesto družstvo vedené Michalem Provazníkem posíleného soupeře dokázalo vyřadit ve čtvrtfinále Českého poháru a kvalifikovalo se do Final 4.

Kladno volejbal cz

To očividně napovídá tomu, že v družstvu Beskyd nepanuje žádná poraženecká nálada a oslabení asi nebylo tak citelné, jak vypadalo na papíře. V posledních dvou zápasech extraligy si tým sice připsal dvě prohry, ale favoritovi z Prahy vzdoroval pět setů, když naplno využil domácího prostředí.

„Do Beskyd jedeme s pokorou. Před zápasem s Karlovarskem jsme se snažili urovnat nějaké interní týmové záležitosti a bylo vidět, že nám to pomohlo. Hra hned byla dravější, víc jsme si věřili a věřím, že jsme schopni se vrátit na úroveň, na které jsme byli před dvěma měsíci,“ řekla před předposledním duelem základní části opora Tomáš Kunc. ¹

Orly po volnu bude čekat již jen jeden zápas, a to Dukla Liberec v domácí hale. Kladenský tým již nemá šanci dostihnout své konkurenty v TOP 4 a je jen v jeho rukou, z jaké příčky do play off vstoupí. Je také jisté, že soupeřem bude Orlům někdo z dvojice České Budějovice a Lvi Praha.

Všechny výsledky UNIQA extraligy a tabulku naleznete ZDE.

Zdroje:

¹ https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/odhodlani-orli-odmeneni-nebyli-mistra-ale-potrapili-20230211.html

Kladno volejbal cz