Překvapení kola na úkor Orlů

Kladno volejbal cz

Nemilé překvapení potkalo kladenský tým, když v Benátkách utrpěl nečekanou porážku, a navíc nezískal ani bod. Díky velké snaze a bojovnosti dokázali Orli za stavu 2:0 zápas zdramatizovat, ale čtvrtý set byl spanilou jízdou soupeře.

Milan Fortuník vyslal do základní sestavy na postu nahrávače Ondřeje Fortuníka. Tomu jeho spoluhráči moc nepomohli, když při podání Durskiho dostali 3 esa a po útocích Křesťana a Pokopce Orli prohrávali 6:0. Tento bodový rozdíl se Kladnu podařilo stahovat až ve chvíli, kdy Benátky ve střední pasáži začaly chybovat a útok Kraffera znamenal skóre 14:12. To bylo ovšem maximum a domácí v poklidu dotáhli set do vítězného konce.

I ve druhé sadě hosté marně hledali sílu se vzepřít. I když do ní vkročili razantněji a vedli 3:6, náskok velmi rychle ztratili, když zaúřadovali Koranda a Křesťan, a Benátky se dostaly do vedení 17:12. To jim stačilo, i přes nemálo nevynucených chyb na jejich straně, k vedení 2:0 na sety.

Kladno volejbal cz

Ve třetím setu se na hřišti objevili van Solkema s Grozerem. Přesto, že měl velmi podobný průběh jako předešlé dva, Orli se dostávali daleko více do hry a od stavu 19:19 začala bitva o každý bod. Tentokrát se štěstí přiklonilo na stranu Kladna a dvojice Platačs, Seppänen pojistila výhru 22:25.

Bohužel, nadějný zvrat zápasu se nepromítl do posledního setu, který si Benátky pojistily hned v začátku. Skóre 12:4 bylo nad síly místy až přemotivované Orly. Šest chyb Kladna v koncovce ukončilo koncovku setu i zápasu, který vyzněl ve prospěch týmu Aleše Dittricha.

Kladno musí na smolný týden velmi rychle zapomenout a dívat se kupředu. V sobotu narazí na mistry z Karlovarska, po následném výjezdu do Beskyd přivítají Orli Duklu Liberec, a tím bude základní část UNIQA extraligy uzavřena.

Kladno volejbal cz