Vše anebo nic. Čtvrtfinále Českého poháru je jednosměrka

Kladno volejbal cz

Po změně pravidel jsou zápasy CHANCE Českého poháru spíše loterií. V letošní sezóně se hraje pavouk pouze na jeden zápas, a tak kromě nasazených týmů nemělo žádné družstvo jistotu postupu. Přesto ve čtvrtfinálových dvojicích nedošlo k žádnému překvapení a favorita nemá snad jen duel Beskydy – Ostrava. Kladnu přiřkl los Jihostroj České Budějovice. Vzhledem k vyrovnané zápasové bilanci mohou oba týmy živit naději na postup.

„Samozřejmě jsme všichni sledovali pondělní televizní duel Jihostroje proti Dukle. Možná nám hraje trošku do karet, že nakonec skončil tie-breakem, ale samozřejmě vím, že Jihostroj má s takovým zápasovým zatížením zkušenosti. My se soustředíme na náš výkon. Potýkáme se od začátku sezóny s nevynucenými chybami, ale často také zapomínáme, jak mladé družstvo jsme a že nejde všechno automaticky,“ vyjádřil se před zápasem Milan Fortuník.

Orli narazili v letošní sezóně na České Budějovice dvakrát a v obou případech se radoval domácí tým. Doma Kladno triumfovalo po hladkém průběhu 3:0, v Budějovicích se po dramatu radovali domácí 3:1. Oba týmy mají již vyprázdněné marodky, kdy se zády laborovali Sedláček i van Solkema.

Kladno přešlo do čtvrtfinále přes Benátky nad Jizerou, jeho soupeř byl nasazen do čtvrtfinále společně s Karlovarskem, Libercem a Ostravou. Dnešní duel, který začíná v 18:00 hodin a bude v přímém přenosu vysílán a Volej.tv.