Víkendový výsledkový servis 21.1. – 22.1.: Starší žáci rozehráli finálovou fázi na jedničku

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Úspěšně vstoupili do finálových bojů o vítězství v Českém poháru svěřenci Kateřiny Svobodové, kteří se sklonili jen před dvěma soupeři. Druhé místo je tak skvělou startovní pozicí do dalšího turnaje, který je čeká v půlce února. CATS nadále pokračují ve vítězné sérii a příští víkend narazí na lídra skupiny. Chlapci v kategorii U22 i přes oslabení dvojutkání v Liberci zvládli a nadále vedou tabulku 1. ligy.

Chlapci U22

Eagles U22, Kladno volejbal cz

Nejstarší Eagles v sobotu vycestovali do Liberce. V sobotu jsme odjeli v trochu oslabené sestavě k dohrávce 13. kola do Liberce. Bohužel, v oslabené sestavě, protože tři nejstarší hráči hostovali v extralize U22.

První zápas od začátku vypadal, že to bude rychlý proces. Ale druhý set ukázal, že i nejmenší nekoncentrace a spousta nevynucených chyb mohou pomoci soupeři a Eagles ho svou nezodpovědností ztratili.  „Naštěstí, třetí a čtvrtý set už se kluci dokázali lépe koncentrovat a dotáhnout je do vítězného konce,“ potěšilo trenéra Martina Čmeľa.  

Do druhého utkání kladenští hráči vlétli jako správní Orli a rychle vedli 2:0. Soupeře to ovšem nezlomilo a našel sílu vybojovat tiebreak. Boj o to, kdo udělá méně chyb, vyzněl naštěstí nakonec pro Eagles, když vyhráli 15:13. „Ze zisku 5 bodů mám radost, ale s výkonem kluků moc spokojený nejsem,“ okomentoval zápasy Čmeľ.

Kladno – Slavia Liberec 3:1, 3:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Svěřenci Kateřiny Svobodové o víkendu odehráli první finálový turnaj Českého poháru kategorie U16. V Mnichově Hradišti se tak sešla první osmička, ze které po víkendu sestupuje Sokol Mnichovo Hradiště a VK Eurositex Příbram. V dalším finálovém turnaji ve Frýdku Místku se naopak v TOP 8 ukáží TJ Svitavy a VK Sport Rychnov nad Kněžnou.

Eagles ve finálové skupině narazili na sedmičku velmi vyrovnaných soupeřů, ve které každý zápas mohl zamíchat pořadím. „Předváděli jsme pěkný, organizovaný, útočný volejbal s jedním zaváháním proti Frýdku-Místku, kdy nám nevycházel servis a nedostali jsme soupeře pod tlak, jak jsme zvyklí,“ okomentovala výkony svých hráčů trenérka Svobodová. Druhá prohra se zrodila v zápase s Jihostrojem České Budějovice, ale po dramatické bitvě, která dopadla lépe pro soupeře. Dalších pět zápasů vyhráli starší žáci s přehledem vždy ve dvou setech, když je měli plně pod kontrolou a díky kvalitní hře nedali soupeřům možnost se nadechnout. „Velkou pochvalu zaslouží oba tahouni, smečaři – Lukáš a Vojta Svobodovi,“ poukázala na výkon svých útočníků Svobodová.

Chlapci jsou tak po prvním turnaji na druhé příčce, bod za lídrem z Frýdku Místku.

Kladno – Letovice 2:0

Kladno – Zlín 2:0

Kladno – Prosek 2:0

Kladno – Příbram 2:0

Kladno – Mnichovo Hradiště 2:0

Kladno – České Budějovice 1:2

Kladno – Frýdek Místek 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE

Chlapci U14

Eagles U14, Kladno volejbal cz

Nejmladší Eagles čekalo 3. kolo kategorie U14 volejbalu čtyřek. Pod vedením trenéra Martina Ticháčka je tři jednoznačná vítězství ve skupině vystřelila mezi TOP 4. V cestě do finále jim stál tým Odolena Voda B. „Nervózní první set se rozhodoval v těsně koncovce, ve které kluci skvěle otočili z 18:22 na 26:24 a bylo vymalováno. Druhy set jsme si pohlídali a vyhráli hladce 25:11,“ neskrýval radost trenér.  V boji o první místo bylo bohužel družstvo Odolena Voda A nad síly jinak bezchybných Eagles a i přes povzbuzovaní všemi, kteří na poslední zápas zůstali v hale,  podlehli domácím 2:0.

Ženy

Cats A tým, Kladno volejbal cz

Cats se po senzaci v minulém kole představily opět před domácím publikem. Tentokrát je čekal osmý celek tabulky, Tatran Střešovice B. První zápas, po slibném začátku, nakonec došel až do pátého setu, který byl již plně v režii domácích. „Ztráta bodu v prvním zapase mě mrzí. Pět setů jsme hrály hlavně z důvodu neplnění obranných pokynů,“ neskrývala zklamání hrající trenérka Leona Neumannová.

Druhy zápas měly Cats již plně pod kontrolou a vyhrály ho ve třech setech. „Soupeř pustil do hry hráčky z lavičky. Moc všechny holky chválím za koncentrovaný výkon od začátku až do konce,“ těšilo trenérku. Děvčata si tak upevnila třetí příčku ve své skupině a v příštím dvojkole narazí na suveréna soutěže VSK ČVUT Praha. 

Kladno – Tatran Střešovice B 3:2, 3:1

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16

Cats U16, Kladno volejbal cz

Starší žákyně odehrály první finálový turnaj Českého poháru U16. Naše hráčky byly zařazeny do D skupiny, ve které nakonec obsadily čtvrté místo. „V některých zápasech jsme dokázaly zatlačit soupeře naskočenou plachtou, na které jsme pilně v trénincích pracovaly. Dařila se nám i rychlejší hra středem,“ potěšilo úspěšné zařazení natrénovaných činností do zápasu trenérku Irenu Pokornou. „V některých zápasech se ale tyto obě činnosti vytratily a kvůli tomu jsme přestávaly bojovat,“ dodala. Ve třech prohraných zápasech zradila Cats přihrávka taktického podání soupeře. Následně pak nedokázaly bodovat z vysokých nahrávek z pole.

Kladno – Réma Rychnov 2:0

Kladno – Český Krumlov 2:0

Kladno – Svitavy 2:0

Kladno – Bílovec 2:0

Kladno – Meteor Praha 0:2

Kladno – Ústí nad Labem 0:2

Kladno – Dukla Liberec 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Cats U16, Kladno volejbal cz