Extraliga je v cílové rovince, podcenit Zlín by nás mohlo mrzet, říká Fortuník

Kladno volejbal cz – Fatra Zlín

Po úspěšném vstupu do nového roku Kladno v prvním domácím zápase po pauze čeká důležitý duel. Do Sportovní haly zavítá Fatra Zlín, se kterou si Orli poradili 3:0 a rádi by potvrdili nejen tuto výhru a zisk tří bodů, ale i sympatický výkon, který předvedli minulou sobotu proti Lvům Praha. Do konce UNIQA extraligy zbývá už jen šest kol a již není prostor na přešlapy.  

„Lze tvrdit, že v případě sobotního neúspěchu by náš výkon z minulého týdne ztratil na ceně. Uhráli jsme dva důležité body, které mohou mít v konečném zúčtování cenu zlata. Rád bych, abychom se stejným nasazením a koncentrací hráli i proti Fatře, kterou jsme u nich doma nenechali nadechnout. Zlín má pořád o co hrát, přetahují se společně s Brnem, Ústím a Beskydy o co nejlepší umístění do předkola play-off. Nečekáme tedy žádný odevzdaný zápas a chci, abychom k němu přistoupili jako profesionálové,“ popsal svá očekávání trenér Milan Fortuník.

Kladenský tým se po vánoční pauze raduje z návratu reprezentačního libera Tomáše Kunce, který prokázal, jak moc důležitým článkem týmu je, i když ho velmi úspěšně nahrazovali Seppӓnen s Krafferem. Do formy se definitivně po dvou těžkých operacích dostal slovenský blokař Lukáš „ Robert“ Kyjanica, a i když oba nahrávači řeší menší zdravotní indispozice, Ondřej Fortuník dokázal, že z extraligového tempa nevypadl a může za svého mladšího kolegu bez obav zaskočit.

Orly ve zbylých zápasech čeká o poznání více cestování než na podzim. Postupně se vydají do Ostravy, Benátek a Beskyd. Doma pak přivítají vedoucí dvojici VK Karlovarsko a Duklu Liberec. Jejich přímí soupeři v boji o TOP 4 mají podobný los, a tak bude důležitý de facto každý set.

Fatra si v minulých kolech poradila s Ostravou nebo překvapivě i s Českými Budějovicemi, na favority z Prahy již nevyzrála. Pořád platí, že klíčovými hráči je ex – brněnské trio Římal, Čeketa, Pražák. Univerzál Daniel Římal je momentálně pátým nejvíce bodujícím hráčem celé UNIQA extraligy.

Zápas v Kladenské sportovní hale začíná v sobotu klasicky v 18:00 hodin. Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal. Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.