Kladno chce v derby navázat na sobotní výhru

Kladno volejbal cz

Kladno minulou sobotu doslova za pět minut dvanáct zatáhlo za ruční brzdu a vybojovalo tříbodovou výhru proti Volejbalu Brno a mělo týden na nasbírání sil do důležité odvety proti přímému konkurentovi Aeru Odolena Voda. To Orlům dýchá na paty a má odehráno o zápas méně. V domácím prostředí byl tým polského trenéra Kryśe dlouho neporažen, jejich halu dobyli až ve 14. kole pražští Lvi.

„Na Odolce se nevyhrává snadno. Specifická a vždy vyprodaná hala společně s bojovným stylem volejbalu domácího týmu jsou nebezpečná kombinace. Jejich základní sestava se stabilizovala, ale mají i kvalitní střídání. My chceme navázat na naše dvě výhry s Brnem a Ústím, ale troufám si říci, že Aero předvádí kvalitnější výkony. Po první půlce extraligy víme, že v konečném zúčtování bude hrát roli opravdu každý bod,“ popsal svá očekávání hlavní trenér Orlů Milan Fortuník. V domácím prostředí Kladno udolalo Odolenu Vodu až v tiebreaku a zvrátilo tak nepříznivý stav 0:2.

Orli z posledních třech zápasů dva vyhráli, když jim prohru uštědřil jen znovuzrozený Jihostroj České Budějovice. Aero porazilo v dohrávce 10. kola Ostravu, pak ale utrpělo dvě prohry, doma se Lvy a ve Zlíně. Zejména ta druhá byla nečekaná a Orlům v minisouboji s Odolenou Vodou o horní pětku velmi pomohla. Tým vedený dvojicí Kryś, Mikula se opírá zejména o údernou dvojici Hladík, Svoboda, kterou doplňuje blokař Carmody. Obranu organizuje nové libero Ježek, který přišel před sezónou z Prahy. Pro Orly bude důležitý i výsledek duelu České Budějovice – Lvi Praha, který se odehraje také v rámci 16. kola UNIQA extraligy.

V posledním zápase před vánoční pauzou přijede 22.12. na Kladno Eurositex Příbram, pak čeká Orly třítýdenní herní pauza. Všechny výsledky a rozpis UNIQA extraligy naleznete ZDE.