Víkendový výsledkový servis 5.11. – 6.11.: Zápasový maraton kladenské mládeže

Cats U18, Kladno volejbal cz

Po prázdninové pauze se opětovně rozjely soutěže všech věkových kategorií. Za Kladno se během víkendu představilo celkem devět družstev. Úspěchem je rozhodně postup juniorů do vyšší výkonnostní extraligové skupiny a dvě výhry stejně starých děvčat ve druhé lize.

Chlapci U20

Eagles U20, Kladno volejbal cz

První utkání víkendového turnaje junioři rozehráli ve svižném tempu a po koncentrovaném výkonu vyhráli nad Ostravou bez ztráty setu. V druhém zápase svěřenci Martina Čmeľa nepolevili a porazili Svitavy 3:1. S plným bodovým ziskem je v neděli čekal souboj s Novým Jičínem, který měl po sobotě stejnou bilanci. Dvouhodinové utkání rozhodl tajbrejk, kdy Eagles museli otáčet nepříznivý stav 3:6.  Po ztrátě a dobrém servisu Pavla Gottesmana měnili strany za stavu 8:6 a utkáni pak vyhráli 15:9. Poslední zápas proti Kolínu byl jeden z těch lehčích. „Nepozorností a ztrátou koncentrace jsme v prvním setu odvraceli dva setboly, nakonec jsme však vyhráli 28:26, a pak už jsme zápas naštěstí v klidu dotáhli k výhře,“ oddychnul si trenér Čmeľ. Víkendová jízda tak kladenským U20 zajistila první místo ve skupině a postup do vyšší, třetí výkonnostní skupiny.

Kladno – VK Ostrava 3:0

Kladno – Svitavy 3:1

Kladno – Nový Jičín 3:2

Kladno – Kolín 3:0

Všechny výsledky skupiny naleznete ZDE.

Chlapci U14

Eagles U14, Kladno volejbal cz

Martin Ticháček se svým týmem odehrál turnaj Krajského přeboru mladší žáků, pořádaný Aerem Odolena Voda a připsal si jednu výhru za vítězství nad družstvem Odolena Voda B.

Příbram – Kladno 2:0

Odolena Voda A – Kladno 2:0

Odolena Voda B – Kladno 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Ženy

Cats, Kladno volejbal cz

V sobotu do Kladenské sportovní haly přicestoval tým Plzně, aby změřil síly s nejstaršími Cats. Plzeň však byla nad jejich sily a ženy po celou dobu zápasu tahaly za kratší konec. „První zápas byl od nás asi zatím nejnepovedenějším. Nedařilo se nám v individuálních herních činnostech a ani jako tým jsme nenašly cestu, jak se z toho dostat,“ okomentovala výkon svých hráček trenérka Leona Neumannová.

V druhém zápase se Cats už rozkoukaly a bylo v něm k vidění více povedených momentů a bojovnosti. „Bohužel po nezvládnuté koncovce třetího setu jsme čtvrtý začaly v podobném módu jako celý první zapas,“ lituje hrající trenérka. „A tak končíme víkend bez jediného bodu.“

Kladno – Plzeň B 0:3, 1:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U22

Minulý víkend odehrály Cats v rámci sedmého a osmého kola 1. ligy dvojzápas na půdě vedoucího Žatce. Ani v jednom z utkání bohužel děvčata nenašla na favorita recept. „Domácí měli vynikající servis a my se s ním za celé dva zápasy nedokázali vyrovnat,“ hledá příčinu proher trenér Petr Forejt. „Ale myslím si, že v určitých aspektech hry jsme byli lepší, hlavně co se útoku týče, ale omezoval nás velký počet nepřesných přihrávek,“ dodává.

V neděli se Cats představily doma, když na Kladno přijel celek Teplic. Vystoupení se týmu vůbec nepovedlo a připsal si dvě prohry bez výhry setu. „Výkon holek byl pro mě opravdu zklamáním. Myslel jsem, že proti Teplicím budeme bodovat a bohužel se tak nestalo. Byl to asi náš nejslabší výkon v této sezóně a doufám, že se z toho poučíme,“ řekl zklamaný Forejt.

Žatec – Kladno 3:0, 3:0

Kladno – Teplice 0:3, 0:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U20

Kladenské juniorky doma napravovaly reputaci ženské složky po sobotních nezdarech. S posledním týmem tabulky Plzní si dvakrát poradily, i když v prvním zápase musely zabojovat až v pátém setu.      „Po suverénním vstupu do zápasu jsme se uspokojili, a proto jsme o něj bojovali v pátém setu. V tom už jsme byli jasně lepší. Bohužel nás to stálo Míšu Svobodovou, která si poranila kotník,“ hodnotí první zápas Petr Forejt. „Po zápase jsme si k tomu něco řekli a druhý byl již o poznání lepší. Byli jsme rychlejší, důraznější na síti, přesnější a zaslouženě jsme vyhráli za tři body,“ chválil děvčata.

Kladno – Volejbal Plzeň B 3:2, 3:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U18

Cats U18, Kladno volejbal cz

Kadetky se představily v sobotu proti Kometě a první utkání doslova ovládly. „Upozorňoval jsem holky na to, že druhý zápas se začíná zase od nuly. I přes mé varování tam přišlo podle mě sebeuspokojení a ztráta koncentrace. Zápas jsme dotáhli do tajbrejku a byly tam opravdu skvělé okamžiky, hlavně v koncovce čtvrtého setu, kdy holky vyhráli 31:29,“ vykládá Petr Forejt. Tajbrejk jeho svěřenkyně bohužel ztratily vinou nepřesného příjmu.

Kladno – Kometa 3:0, 2:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 A

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Starší žákyně A v neděli bojovaly v nedaleké Chýni v posledních třech zápasech první části o účast v první desítce Krajského přeboru, kde zůstává 7 tymů a 3 týmy padají do skupiny druhé. Celkem existují čtyři skupiny.

„Bohužel se nám nepodařilo v první sedmičce zůstat. Ve druhé části Krajského přeboru budeme bojovat o umístění mezi prvními třemi týmy druhé skupiny a postup zpět mezi nejlepší,“ říká trenérka Irena Pokorná.

Kladno – Nymburk A 0:2

Kladno – Králův Dvůr B 2:0

Kladno-Hořovice 1:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 B

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

Tomáš Svoboda s B týmem starších žákyň nastoupil ve skupině B Krajského přeboru. „Tři sety s Kralupami hodnotím jako náš nejlepší výkon sezóny. Navíc jsme ho korunovali výhrou. Mrzí mě ovšem prohra v posledním zápase. Ale máme určitě na co navazovat,“ těšil Svobodu výkon jeho hráček.

Kralupy C – Kladno 1:2

Kladno – Tuchlovice 2:0

Říčany B – Kladno 2:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 C

Cats U16 C, Kladno volejbal cz

C tým starších žákyň pod vedením Václava Červeného v neděli odehrál v Krajském přeboru tři utkání. „Sice jsme třikrát prohráli, ale už se tam začínají rýsovat herní návyky z tréninků. Musím holky pochválit za bojovnost,“ těšilo na konci dne trenéra.

Kladno-Čelákovice 0:2

Kladno-Brandýs nad Labem 0:2

Kladno-Kralupy 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.