Odveta nebo boj o neporazitelnost? Orli mají jasno

Kladno volejbal cz proti VK Lvi Praha

Další těžká váha. Po budějovickém Jihostroji přijede ve čtvrtek na Kladno další ambiciózní soupeř, finalista loňské sezóny a přemožitel kladenských Orlů ve čtvrtfinále, VK Lvi Praha. I když má pražský tým za sebou již dvě nečekaná klopýtnutí, nemění to samozřejmě nic na tom, že se jedná o kvalitního protivníka, který již několikátý rok vyhlašuje útok na extraligový trůn. Duel bude věnovaný kladenské mládeži, pro volejbalové naděje, ale i všechny ostatní malé fanoušky, bude připraven tematický doprovodný program.

„Je pravda, že se Lvy máme nevyřízené účty. Ale nemyslím si, že by někdo ještě v hlavě řešil loňské play-off. Koukáme se dopředu a v této fázi soutěže se hlavně soustředíme na sebe. Těší nás naše neporazitelnost, ale rozhodně to není alfa a omega toho, o co se momentálně snažíme. Zítra chceme navázat na náš výkon proti Českým Budějovicím, ale věřím, že Praha přijede plna odhodlání odčinit nedělní prohru,“ popsal předzápasové nastavení svého týmu kladenský lodivod Milan Fortuník.

Orli profitovali z víkendové pauzy, jakožto lichý tým soutěže, pražské družstvo hrálo v neděli proti zlínské Fatře. Konečně měli čas odpracovat několik kvalitních tréninků a trošku se zaměřit i na obnovení kondice. „Řekl bych, že nás pauza potkala v pravý čas. Někteří hráči hráli hodně a potřebovali si odpočinout a s tolika zápasy to bylo těžké, protože na trénink nebyl čas,“ nechal se slyšet finský smečař Seppӓnen.

Pražský tým diriguje v nové sezóně jeden ze tří zahraničních koučů v extralize. Kromě Poláka Kryśe a Slováka Vlkolínského je třetím právě Argentinec Juan Manuel Barrial. Ten nahradil Tomáše Pomra. Co se týče hráčského složení kádru, ten zůstal až na dva citelné odchody, ovšem adekvátně nahrazené, pohromadě. Generálka na čtvrteční střetnutí Lvům vůbec nevyšla, když proti Zlínu mohli být nakonec rádi za bod. Reprezentační nahrávač Janouch se nechal slyšet, že jeho tým nebyl důsledný a často sklouzává k tomu, že začne zápas vlažně 1.

Změny v týmu VK Lvi Praha:

Odešli: Pomr (trenér), Mihajlovič, Nedeljkovič (Fridrichshafen), van Dijk, Skakič, Ježek, Toman

Přišli: Barrial (trenér), Muller (asistent), Schouten, Tibitanzl (VK Ústí nad Labem)

Jelikož je zápas naplánován na čtvrtek 20.10., budou zrušeny všechny tréninky mládeže, aby se mladí Eagles i Cats mohli zúčastnit. „Pro kluky a holky v hledišti jsme připravili trošku zábavy, můžu zaručit, že se z nich stanou praví orlí fanoušci,“ dodává tajemně na adresu programu pro děti výkonná manažerka Anna Earl.

Zápas Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha začíná v 18 hodin. Vstupenky jsou ke koupi v oficiální síti Ticketportal.

Rozpis základní části UNIQA extraligy a všechny výsledky naleznete ZDE.

Zdroje:

1 https://prazsky.denik.cz/ostatni_region/tesna-porazka-lvi-doma-prekvapive-padli-se-zlinem.html