Víkendový výsledkový servis 15.10. – 16.10.: Starší žáci přežili klinickou smrt, prohru odvrátil Svoboda servisem

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Ženské trenérské duo Svobodová – Neumannová slaví úspěchy. Starší žáci se ze druhého místa kvalifikovali do první skupiny Českého poháru, i když, jak přiznala jejich trenérka, někteří zažili křest ohněm. Ženy vezou z Prahy šest bodů za dvě výhry, ale také nepříjemné zranění opory Davidové. Mladší žákyně pod vedením Václava Červeného uspěly střídavě, A tým podle očekávání své duely vyhrál, B tým si teprve na opravdové ostré zápasy zvyká.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

O víkendu proběhla kvalifikace Českého poháru starších žáků. V Hradci Králové čekala svěřence Kateřiny Svobodové relativně snadná skupina: „V utkáních ve skupině jsme mohli dát příležitost všem hráčům a postupně jsme porazili Nový Bor, Jirkov a Jihostroj České Budějovice B bez ztráty setu,“ potěšilo ji.

V neděli již borci nastoupili proti vítězům ostatních skupin. „V prvním setu s Rychnovem jsme přežili klinickou smrt. Od stavu 19:24 ale zápas skákaným servisem zkušeně dopodával Lukáš Svoboda a zvítězili jsme 26:24,“ popsala trenérka psychicky náročnou koncovku s tím, že ve druhém setu se již její hráči vyhnuli nevynuceným chybám v útoku a v poklidu vyhráli 25:14.

Eagles ovšem čekala hned další bitva a v zápase s Prosekem vyhráli až v koncovkách 25:22 a 28:26. Prohra přišla až ve finále s Jihostrojem České Budějovice A, nejtěsnějším rozdílem 13:15 v tiebreaku. „Několikrát jsme během utkání vedli o několik bodů, ale soupeř dokázal vychytat některé naše slabší rotace a chybami na přihrávce jsme se připravili o vítězství,“ lituje prohry Svobodová.

Eagles ovšem prohrané finále mrzet nemusí, do první osmičky postupují suverénně, i když z druhého místa. „Konečný výsledek je pro nás úspěch. Vzhledem k tomu, že jsme měli na hřišti tři začátečníky, kteří si o víkendu prožili křest ohněm, jsme odvedli dobrou práci, ale samozřejmě máme co zlepšovat,“ uzavírá Kateřina Svobodová hodnocení náročného víkendu.

Ženy

Cats, Kladno volejbal cz

Ženy i druhé kolo druhé ligy odehrály u soupeře, když odjely do nedalekých Střešovic hrát proti Tatranu B. „Za první zápas má celý tým mou pochvalu, speciálně vyzdvihuji Elišku Davidovou. Díky jejímu podání jsme urvaly koncovku třetího setu a naburcovala nás do konce zápasu,“ ocenila výkon Cats trenérka Leona Neumannová. I když se hrdinka Davidová ve čtvrtém setu zranila (výron), koncentrovaným vyhecovaným výkonem její spoluhráčky zápas dotáhly do vítězného konce.

V druhém zápase ženy předvedly velmi zodpovědný a soustředěný výkon a dokázali si, i přes velký náskok, udržet standart a nepolevit. „Jsem nadšená, jak jsou holky schopné plnit moje pokyny a reagovat na ně,“ těší Neumannovou. Díky týmovému výkonu a skvělému střídání nahrávačky Anny Pavlovové i další porce tří bodů míří na Kladno.

„Byl to náročný dvojzápas, ale všechny hráčky v zápase byly hlavami, zkoncentrované a plnili pokyny, které dostaly,“ dodává trenérka.

Tatran Střešovice B – Kladno 1:3, 0:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U14 A

Cats U14 A, Kladno volejbal cz

A tým mladších žákyň si připsal ve víkendových zápasech dvě cenné výhry: „Holky předvedly bojovný a očekávaný výkon, a vezeme domů cenné body do tabulky,“ pochvaloval si svěřenkyně i výsledky trenér Václav Červený.  

Kladno – Roztoky 2:0

Kladno – Mělník 2:0

Dívky U14 B

Cats U14 B, Kladno volejbal cz

Pod vedením Václava Červeného absolvovaly nejmladší Cats poprvé opravdová utkání. Po srdnatém výkonu vezou 3 prohry, ale jak komentoval výkony svých hráček trenér, zároveň vezou i cenné zkušenosti pro příště.

Kladno – Mělník 0:2

Kladno – Roztoky 0:2

Kladno – Kralupy 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.