Víkendový výsledkový servis 8.10. – 9.10.: Junioři vévodí tabulce bez ztráty bodu, ženy i přes dvě prohry předvedly nadějné výkony

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Turnaje mládeže se rozjely naplno ve všech věkových kategoriích. Ke slovu se dostal minivolejbal i čtyřky mladších žáků. Ti si vysloužili od svého trenéra speciální pochvalu stejně jako starší žákyně. Cats dvakrát padly v Chabařovicích, ale ukázaly, že se s nimi musí ve druhé lize rozhodně počítat.

Chlapci U22

Eagles U22, Kladno volejbal cz

Po minulém týdnu, kdy byl Martin Čmeľ z výkonu svých hráčů oprávněně zklamaný, si s týmem do 22 let spravil chuť. Junioři propluli víkendem bez ztráty setu, když v sobotu porazili dvakrát Meteor a v neděli Dansport. „Měl jsem možnost nechat hrát i kluky ze střídačky, což je velké plus,“ řekl spokojený Čmeľ. Junioři tak vedou první ligu bez ztráty jediného bodu.

Kladno – Meteor 3:0, 3:0

Dansport – Kladno 0:3, 0:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Mladší žáci U14

Mladší žáci, svěřenci Martina Ticháčka, se zúčastnili prvního kola turnaje čtyřek. Mezi patnácti týmy se chlapci, vedeni trenérem Bednářem, neztratili. „Kluci mají pochvalu. Byla to náročná akce. Finále nám uteklo těsně v tie-breaku s týmem Odolena Voda B, ale bronz jsem si vzít nenechali,“ zhodnotil turnaj Bednář. V zápase o třetí místo malí Eagles porazili tým Odolena Voda D. První a druhé místo si podělila družstva Odoleny Vody A a B.  

Ženy

Cats vstoupily do nové sezóny nadějně. V Chabařovicích utrpěly dvě prohry. „Chabařovice jsou velmi zkušený tým, ale holky do zápasu vstoupily velmi zodpovědně,“ popisuje první zápas trenérka Leona Neumannová. Domácí disponovali širokou lavičkou, hráčky byly očividně sehrané a využívaly různých útočných signálů a kombinací. „Tlačili nás servisem, my naopak tolik agresivní nebyly. Každopádně všechny sety jsme prohrály o dva body, vinou nevynucených chyb,“ hodnotí premiéru svého týmu.

Druhý zápas děvčata začala nesoustředěně. Domácí opět tlačily servisem a Cats v několika rotacích nabraly ztrátu, kterou do konce setu nedohnaly. Druhý a třetí set ovšem opanovaly: „Řekly jsme si, že vydržíme pospolu i v situacích, kdy nám to nejde a že nesklopíme hlavy. Přiostřily jsme servis, čímž jsme Chabařovicím zabránily kombinovat,“ vysvětluje Neumannová taktiku. Tato „vzpoura“ však stála její svěřenkyně mnoho sil a vinou nepřesného příjmu a nedůrazu na útoku domácím dovolily vrátit se do zápasu. Této šance Chabařovice využily a dokráčely si pro výhru v pěti setech.

Chabařovice – Kladno 0:3, 2:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U22

Cats U22, Kladno volejbal cz

Juniorky si suverénně došly pro dvě hladké výhry nad pražským Dansportem. „Byli jsme silní hlavně na síti a dařilo se nám podání,“ vysvětloval Petr Forejt.

Dansport – Kladno 0:3, 0:3

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U20

V kadetkách bohužel pokračovala marodka z minulého týdne. Trenér Forejt měl k dispozici opět pouze šest hráček bez klasické nahrávačky. „Tentokrát to na soupeře nestačilo. V některých ohledech byl lepší, ale jinak jsme hráli vyrovnaně a rozhodlo opravdu pár bodů v každém setu,“ popisuje trenér průběh zápasů. Samozřejmě není možné opomenout únavu, která se u hráček kumuluje, jelikož většinou hají ve vícero kategoriích.

Jirkov – Kladno   3:0, 3:0

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 A

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

V nedělním úvodním kole 1. části krajského přeboru starších žákyň U-16 děvčata bojovala pod vedením trenérky Terezy Ticháčkové o získání bodů se třemi soupeři první skupiny, do které se probojovala z kvalifikace. Zahájila utkáním s Roztoky, které v rámci hracího dne bylo nejdůležitějším z hlediska možnosti získání bodů. „I přes řadu hezkých momentů a dobrých individuálních zákroků jsme se bohužel málo dostaly k útočným situacím a prohrály jsme 0:2,“ popsala trenérka průběh klíčového duelu. „Chyběla nám smečařka ze základní sestavy, která se zranila v rozcvičce před prvním utkáním a tím jsme měli omezené možnosti střídání,“ dodala.

S Mělníkem, který rozhodně patří mezi favority soutěže, její svěřenkyně především v druhém setu předvedly hezký výkon, za který se nemusely vůbec stydět: „Mohu pochválit hned několik úspěšných bloků a dobré zákroky v poli, kterými se podařilo bránit rychlou hru soupeře,“ vyzdvihuje pozitiva zápasu. V posledním utkání s Kralupami se stejně jako celý den dívky potrápily s příjmem těžkého servisu a tím si komplikovaly přípravu útoku. „Ačkoliv jsme zakončily také se stavem 0:2, určitě byl pro nás zápas velkou zkušeností a inspirací pro naši další práci,“ uzavírá hodnocení Tereza Ticháčková.

Kladno – Roztoky 0:2

Kladno – Mělník 0:2

Kladno – Kralupy 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 B

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

Kladno – Kunice B 0:2

Kladno – SBVC B 2:0

Kladno – Rakovník 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Dívky U16 C

Cats U16 C, Kladno volejbal cz

Kladno-Říčany 1:2

Kladno-Benešov 0:2

Všechny výsledky naleznete ZDE.

Minivolejbal

Minivolejbal, Kladno volejbal cz

Nejmladší Eagles a Cats se s trenéry Petrem Viltem, Věrou a Petrem Šťastnými zúčastnili zahajovacího turnaje v Mnichově Hradišti.

Minivolejbal, Kladno volejbal cz