Netradičně ve žlutomodrém. Orli před televizními kamerami vyzvou mistra

Kladno volejbal cz proti VK ČEZ Karlovarsko

Poslední domácí zápas Orlů v základní části odvysílá v přímém přenosu Česká televize. Dohrávka 21. kola UNIQA extraligy se tak bude hrát až v pondělí od 17 hodin a do Kladenské sportovní haly přijede aktuální lídr a obhájce titulu z Karlovarska i s bývalým kapitánem, a nyní už soupeřem, Adamem Zajíčkem. Svěřenci Milana Fortuníka nastoupí v netradiční modrožluté kombinaci dresů.

Základní části vrcholí a kladenští volejbalisté v boji o třetí místo vyzvou nejtěžšího možného protivníka. Karlovarsko se v minulém kole vrátilo do čela tabulky. „V prvním utkání na nás zahrálo velmi dobře, kde jsme nekladli odpor. Dominovalo v zápase,“ podotýká trenér Milan Fortuník. Avšak jeho Orli potřebují nutně bodovat, aby si udrželi současné postavení v tabulce.

Hlavní kouč ví, že jeho svěřence čeká nesmírně složité utkání. „Jejich tým má málo slabin, hraje delší dobu pohromadě pěkný volejbal. Za poslední roky jsme se utkaly několikrát a doufám, že nadcházející utkání bude ve všech směrech než tomu bylo na podzim,“ přeje si kladenský stratég. Po Českých Budějovicích se tak příznivci Orlů dočkají dalšího lákadla a předkrmu před play-off. Setkání prvního týmu se třetím je největším šlágrem předposledního kola UNIQA extraligy.

Lepší generálku, která kladenské hráče prověří po všech stránkách, si Orli nemohli ani přát. Na druhou stranu ale potřebují v závěru dlouhodobé soutěže každý bod, aby do čtvrtfinále vstoupili z nejlepší výchozí pozice a aby začínali na domácí půdě. „Když se hráči přiblíží top formě nebo maximálnímu výkonu, tak se bude moct hrát s Karlovarskem vyrovnaně,“ nastiňuje Fortuník. Po dlouhých pěti letech se proti Kladnu na druhé straně postaví bývalý kapitán Adam Zajíček.

Speciální dresy na podporu Ukrajiny – Kladno volejbal cz

Kladenští hráči nastoupí do očekávaného pondělního utkání ve speciálních dresech. Modrá zůstává, ale místo bíle se objeví žlutá jako symbolika ukrajinských barev na podporu této země zasažené válkou po ruské invazi. Po zápase dojde k dražbě těchto speciálních dresů a kompletní výtěžek z nich včetně vybraného vstupného následně poputuje jako finanční pomoc Ukrajině. Pondělní duel začíná v 17 hodin. Takže všichni do Kladenské sportovní haly případně naladit ČT Sport.

Doprovodný prodej na podporu Ukrajiny – Kladno volejbal cz