Skvělé vysvědčení! Junioři, juniorky i kadetky naplno bodovali

Kladno volejbal cz, juniorky

První únorový víkend patřil nejstarším kategoriím. Studenti a studentky obdrželi v týdnu pololetní vysvědčení a skvělé známky by si rozhodně zasloužili i za předvedené výkony. Junioři, juniorky, i kadetky si vedly výborně a v šesti utkáních ztratili dohromady pouze dva sety.

Nejlépe si ze všech tří zástupců vedly juniorky, které se musely obejít bez své trenérky Ireny Pokorné, jež se zotavuje po operaci kolene. Nicméně je dorazila podpořit do haly a na vlastní oči sledovala, jak si vedou náramně pod vedením alternujícího kouče Karla Linze. „Udělala nám radost. Chtěly jsme ji potěšit a ukázat, že se nevzdáváme, i když s námi není na střídačce,“ uvedla Kateřina Roubalová.

Juniorky předvedly na úvod nadstavbové skupiny parádní výkon a Benešov dvakrát porazily jasně 3:0. „Hrály jsme pěkně, a když jsme se trošku snížily na úroveň soupeře, tak jsme hrály pořád dobře a nevzdaly jsme se. Měly jsme dobré podání a lépe jsme smečovaly, byly jsme v nich údernější a měly i lepší příjmy,“ komentovala oba zápasy 18letá volejbalistka. Hostující hráčky trápily Kočky pouze v jedné sadě druhého setu, když se dostaly na rozdíl tří bodů. Jinak si kladenské juniorky bez problémů oba zápasy pohlídaly.

Na nepovedené představení v Kojetíně chtěli dát zapomenout kadeti v kategorii juniorů, kteří zajížděli na půdu posledního týmu soutěže. V rezervním týmu českobudějovického Jihostroje ale nastupují stejně staří kluci a Orli z obou utkání vzešli jako vítězové. „Šli jsme do zápasů s tím, abychom získali šest bodů, což se nám povedlo, i když výkon nebyl úplně stoprocentní. Sestava nebyla kompletní kvůli karanténě pár hráčů. Za výsledky a dvě výhry jsem spokojený, řekl trenér Martin Čmeľ. Jeho svěřenci si díky vítězstvím upevnili pozici ve středu tabulky.

Parádně do nadstavby vstoupily i kadetky, které se na úvod další fáze sezony představily doma s Jihlavou. Opět podaly stálý tradiční výkon a ujaly se vedoucí pozice v nové čtyřčlenné tabulce. „Hrály jsme hodně týmově. Lavička hodně podporovala. Měly jsme převahu na smečích i v poli,“ pochvalovala si Michaela Svobodová. Jí i zbytek týmu bude čekat hned o nadcházejícím víkendu souboj o první místo na půdě Nového Veselí.

Výsledkový servis

Juniorky

Kladno – Benešov 3:0 (16, 11, 17)

Kladno – Benešov 3:0 (20, 22, 16)

Junioři – 1. liga

České Budějovice B – Kladno 0:3
České Budějovice B – Kladno 1:3

Kadetky – 1. liga – 2. část – skupina II

Kladno – Jihlava 3:0 (22, 12, 14)
Kladno – Jihlava 3:1 (-20, 14, 17, 15)