Movember game výjimečně v neděli. Kladno přivítá v charitativním utkání Liberec

Vousaté dresy na Movember game 2021

Netradičně v neděli uzavřou víkendový program 9. kola UNIQA extraligy kladenští volejbalisté. V charitativním utkání nastoupí od 18:00 proti Liberci ve speciálně navržených dresech s kníry, o něž se postaral smečař týmu Tomáš Hýský, a jež se budou po konci zápasu dražit. Duel s Duklou dostává ještě zvláštní náboj, že se do Kladna vrátí Filip Křesťan, který v loňské sezoně působil mezi Orly.

Speciální zápas si žádá jedinečné dresy. Smečař Orlů Tomáš Hýský se jako vždy překonává a pro letošní ročník movemberovského utkání připravil další sadu dresů, kterou fanoušci uvidí v neděli večer. „Inspirace vychází z klasických věcí, které k této akci patří. Především růžová barva a kníry. A jak si připravím v počítači vše, co je s tím spojené, tak už jde jen o to, aby vše dávalo smysl. A nebylo jen naházené přes sebe. Samozřejmě musím dbát také na loga sponzorů, která zabírají prostor a mají svá daná místa,“ uvádí nejzkušenější hráč kladenských volejbalistů.

„Aby to nebylo stejné, tak připravuji různé druhý knírů, plnovousy, stužky nápisy atd. V tom je zábava – použít stejné prvky, ale namalovat je jinak. Dá se vymyslet milion věcí. A pak samozřejmě barevnost. Růžová je jasná a další barva pro rozlišení libera a hráčů je modrá (azurová), protože Kladno modré je,“ popisuje Hýský, jak vytvářel letošní sadu.

Z hlasování hráčů i diváků vyšlo najevo, že v růžové se tentokrát představí libero Tomáš Kunc. „Nikdy jsem v tak křiklavé barvě nehrál. Žádný vliv na hru to mít nebude. Jsme profesionálové a musíme být maximálně soustředění na každou výměnu. Tohle je spíš zpestření pro fanoušky,“ podotýká šéf kladenské obrany.

Oba hráči přitom v minulosti působili v Dukle. Loni v létě z něj do Kladna zamířil právě Kunc, který zde působí druhou sezonu. „Motivace je stále stejná. Je ale pravda, že pro mě zápasy s Libercem budou vždy speciální. Prožil jsem tam krásné časy a určitě jim budu chtít ukázat, co umím,“ říká Kunc podle něhož budou k úspěchu klíčové dobrý servis a obrana. „Když tyto činnosti budou fungovat, tak se bude jednat o velmi zajímavý zápas. Jsem zvědavý a moc se na něj těším,“ dodává.

Mezi Duklou a Kladnem se jeden přestup udál i v letošní letní přestávce. Tentokrát ale opačným směrem na sever Čech zamířil Filip Křesťan, jemuž se pod Ještědem celkem daří, nicméně když Orly opouštěl naposledy, diváci mu jeho odchod v Kladenské sportovní hale připomněli. „Myslím si, že se nebude jednat o stejnou situaci. Minule byl obrovskou hvězdou a lidé ho milovali. V průběhu vyřazovacích bojů se vyjádřil, že Kladno neopustí, pak odešel. Fanoušci tak vyjadřovali zklamání, že odešel. Pro mě to bylo tehdy hodně překvapující, že taková reakce byla. Letos jsme se rozešly korektně,“ vysvětluje trenér Milan Fortuník.

Liberec podobně jako Kladno obměnil výrazně hráčský kádr, který si ze začátku sezony hledal a i kvůli těžšímu losu prohrával. Poslední tři zápasy se soupeři z Moravy a Slezska ale vyhrál a v neděli se tak potkají sousedé v tabulce, i když oba týmy jsou na jiných pozicích, než byly v minulých letech zvyklé – domácí Orly jsou sedmé se 14 body, Dukla je osmá o další tři pozadu. „S Libercem jsme hráli několikrát a většinou se jednalo o dramatické, hezké a divácky napínavé zápasy. To samé předpokládám letos, protože postavení týmů v tabulce je obdobné. Bude rozhodovat, jak se oba soupeři vypořádají s momentální formou,“ uzavírá Fortuník. Po konci utkání bude následovat dražba zápasových dresů a výtěžek pak poputuje na organizaci Muži proti rakovině. Když se aukce konala naposledy, vybralo se bez mála padesát tisíc korun.