Kladno bude v Odoleně Vodě odolávat jejímu ataku na čtvrté místo

Potřetí v řadě musí kladenští volejbalisté čelit útokům na těžce vydobyté přední příčky. Po Českých Budějovicích, které je nakonec v parádním zápase přeskočily, a Brnu, jež v dramatické koncovce svěřenci Milana Fortuníka přetlačili, na ně čeká další vyzyvatel v podobě Aera Odoleny Vody. V ryze středočeském duelu 8. kola UNIQA extraligy budou Orli hájit postavení v elitní čtyřce.

Mladé kladenské mužstvo doprovází v letošní sezoně v každém zápasy výpadky, za které v konečném důsledku draze zaplatilo prohranou sadou, nebo hůř, celým utkáním. Tentokrát by si hlavní trenér Milan Fortuník přál, aby se tomu jeho svěřenci vyvarovali. „Byl bych rád. Věnovali jsme hodně času rozebírání situací, které nás stály sety nebo i zápasy,“ říká kouč Orlů.

V Odoleně Vodě je čeká těžký duel. Aero totiž hraje zkraje sezony ve své hale solidně a vyjma úvodní porážky s Karlovarskem postupně porazilo pražské Lvy, Beskydy i Příbram. „ Budeme se muset vyrovnat s jejich dobrým podáním, naopak oni výborně brání,“ podotýká hlavní kouč. „Jedině stoprocentní koncentrace a plné nasazení může přinést úspěch. Nesmíme povolit a využívat příležitosti k bodům. Družstvo je poměrně mladé, učí se,“ navazuje asistent trenéra Tomáš Samsely. Kladenská bilance na půdě soupeřů je letos zatím potěšující, ze čtyř zápasů venku skončily hned tři vítězstvím.

Kladenští budou muset také vymyslet, jak překonat domácí defenzivu v čele s americkým vytáhlým Thomasem Carmodym, který měří 208 centimetrů a mezi blokaři je na druhém místě v průběžném pořadí UNIQA extraligy. „Oni brání celkově jako družstvo. Celá hra bude ale záležet od příjmu. Budeme si muset v první řadě dobře přihrát,“ uvědomuje si hlavní trenér, jeho asistent dodává, že pro úspěch je zapotřebí hrát tak, jak se Orli prezentují od začátku sezony, tedy rychlou a agresivní hrou.

Oba týmy se naposledy střetly v polovině února, kdy Odolena Voda v domácím prostředí zvítězila v posledním kole základní části 3:0, ačkoliv dva ze tří setů byly dramatické až do konce a skončily minimálním rozdílem dvou bodů. Zápas začíná v 18:00, a pokud fanoušci nedorazí přímo do haly, mohou utkání sledovat pomocí videopřenosu na YouTube kanále soupeře.