Ženy ovládly derby! Ostatní děvčata byla úspěšná z poloviny, žákům se dařilo v Nymburku

Starší žáci Kladno volejbal cz úspěšně na Českém poháru

Šlágrem uplynulého víkendu byl jednoznačně souboj o čelo v Krajském ženském přeboru. V očekávaném derby se Kladno utkalo s Tuchlovicemi a ze souboje s rivalem vyšlo jednoznačně jako vítěz. Juniorky naopak obě utkání prohrály, kadetky stejně jako mladší žákyně měly 50% úspěšnost. Jejich vrstevníci si připsaly jednu výhru. Kdo tradičně potěšil byli starší žáci v dalekém Nymburku.

Ostře sledovaný souboj mezi kladenskými Kočky a rivalem z Tuchlovic se nakonec proměnil v jednoznačnou záležitost. Oba duely vyhrály přesvědčivě svěřenkyně Petra Klára, který v kádru má několik hráček, jež ještě před pár měsíci působily v dresu soupeře. „Věděli jsme, že budeme muset hodně máknout, abychom je porazili. V prvním zápase nám výborně fungovala taktika v obraně i útoku. Hodně nám pomohl servis a dobrý příjem, který jsme v týmu drželi celý první zápas,“ pochvaloval si Klár.

Ve druhém utkání přišel výpadek a hosté se dostali do osmibodového náskok, nicméně Kočky dokázaly smazat náskok a i podruhé vyhrály 3:0. Ze 30 možných bodů jich tak po první části získaly hned 28 a suverénně vedou tabulky skupiny, kterou zatím prochází bez porážky. „Ze zápasu jsem byla dost nervózní, ale těšila jsem se, že budeme hrát s kvalitním soupeřem. Na posledním tréninku v Tuchlovicích jsem některé nové hráčky viděla a přišly mi šikovné. V zápasech nás ale moc neohrozily. Nervozita postupně spadla a hrálo se nám moc hezky,“ popsala Lucie Kroupová.

Juniorky vyšly naprázdno

Se zcela opačnými pocity než ženy odjížděly juniorky ze Žatce. Domácí volejbalistky v souboji o druhé místo ve skupině vlétly na kladenské Kočky a přehrály je všech herních činnostech. Ve všech setech měly rychlý nástup, což se ukázalo jako klíčové. V odvetě už byly k vidění i dlouhé, pěkné výměny, nicméně i přes slibně rozehrané druhé dějství a vedení o tři body bral sadu soupeř. „To nás poměrně srazilo a ve třetím setu s námi soupeřky už neměly větší problém. Budeme muset především zapracovat na obraně v poli,“ poznamenala trenérka Irena Pokorná.

Jednu výhru si připsal rezervní tým kadetek. Svěřenkyně Karla Linze odehrály zcela odlišná utkání. Zatímco duel s Rakovníkem zcela opanovaly 3:0, tak naopak v souboji s Hořovicemi dominoval soupeř, který vyhrál ve třech setech. „V prvním zápase jsme hrály to, co jsme si řekly. Byly jsme na něj více natěšené. Ve druhém jsme od začátku kazily hodně podání. Pak nás soupeřky dostaly pod tlak, takže jsme ani nepřijaly a nemohly pořádně útočit. Od druhé sady jsme se zlepšovaly, až ve třetí jsme si ale dávaly větší pozor a začaly hrát opatrněji,“ uvedla Nela Rendlová. I tak ale Kladno prohrálo závěrečnou sadu o sedm bodů.

Poslední dívčí družstva, která se zapojila do víkendového programu, byly oba týmy mladších žákyň. A-tým si v Příbrami připsal tři výhry a trenérka Irena Pokorná mohla být spokojená. „Dařila se nám hra na trojce, pěkně jsme se snažily všechny výměny připravit jak přihrávkou, tak nahrávkou a ukončit útokem. Občas se zadařilo. Velka pochvala!!“ usmívala se koučka. Rezervní tým naopak nadále čeká na výhru a dvakrát prohrál. „Zatím je to ještě bez bodíků do tabulky, ale první momenty na velkém volejbalovém hřišti jsou zatím pro nás ještě těžké. Přesto jsme si zápasy dost užily,“ podotkla Pokorná.

Proslov zafungoval

Po krátké pauze po podzimních prázdninách zajížděli do Nymburka opět starší žáci, kde strávili celý víkend. Na úvod přišla výhra v tie-breaku nad Rychnovem. Trenérka Kateřina Svobodová považovala set za zbytečně ztracený, ovšem soupeř ji vyvedl hned z omylu, když po zbytek dne vyhrál všechny ostatní zápasy. Její svěřenci pak zvítězili nad Českými Budějovicemi i domácím týmem 2:0. Na závěr dne je čekal souboj se Lvy. S vítězem minulého turnaje se ve dvou setech svedli napínavou bitvu. Oba soupeři získali jednu sadu vždy s minimálním rozdílem. Ve zkrácené hře pak došly mladým Orlům síly a prohráli. I tak ale byli se získaným bodem spokojeni.

V neděli přišlo z rána nejprve rozčarování, když starší žáci prohráli překvapivě dobře rozehraný set s Hradcem Králové. O přestávce musela Svobodová promluvit svěřencům do duše a kýžený efekt se dostavil. Následovala otočka na konečných 2:1. Pak už následovaly dvě relativně klidnější výhry nad Kolínem i Prosekem ve dvou setech. „Bez ohledu na naše současné herní dovednosti. Družstvo je mentálně silné, nikoho se nebojí a dokáže otáčet zápasy. Má vítězného ducha. Co víc si přát!?

Dobrá práce, kluci!“ řekla potěšeně trenérka starších žáků. Její svěřenci jsou v Českém poháru druzí o bod za vedoucí Prahou.

Na mladší čekaly tři zápasy. S Kralupy nad Vltavou a Nymburkem brali svěřenci Petra Vilta pouze jeden set vinou horší koncentrace v utkáních. Ta se dostavila až do závěrečného klání s Příbramí, kde žáci podali pěkný výkon a připsali si hladkou výhru 2:0.

Výsledkový servis

Ženy – Krajský přebor

Kladno – Tuchlovice 3:0 (21, 21, 17)
Kladno – Tuchlovice 3:0 (20, 17, 23)

Juniorky – 1. liga – Skupina C

Žatec – Kladno 3:0 (23, 12, 11)
Žatec – Kladno 3:0 (15, 23, 13)

Kadetky – Krajský přebor

Kladno B – Rakovník 3:0 (13, 22, 15)
Kladno B – Hořovice 0:3 (-16, -19, -18)

Mladší žákyně – Krajský přebor

Kladno A – Králův Dvůr 2:0 (18, 14)
Kladno A – Tuchlovice 2:0 (15, 22)
Kladno A – Příbram 2:0 (21, 16)
Kladno B – Králův Dvůr 0:2 (-13, -10)
Kladno B – Příbram 0:2 (-14, -10)

Starší žáci – Český pohár

Kladno – Rychnov 2:1 (18, -20, 9)
Kladno – České Budějovice 2:0 (21, 23)
Kladno – Nymburk 2:0 (17, 24)
Kladno – Lvi Praha 1:2 (-23, 23, -3)
Kladno – Hradec Králové 2:1 (-22, 14, 13)
Kladno – Kolín 2:0 (13, 4)
Kladno – Prosek 2:0 (20, 13)

Mladší žáci – Krajský přebor

Kladno – Kralupy 1:2 (26, -22, -9)
Kladno – Nymburk 0:2 (-21, -17)
Kladno – Příbram 2:0 (14, 14)