Kadeti zaváleli v Hradci, kadetky i juniorky hrály doma. Ženy dál suverénně vládnou

Kadetky Kladno volejbal cz

Na domácí palubovce se v sobotu představily juniorky s kadetkami. Družstva si vedla rozdílně – dvě prohry oproti dvěma výhrám. Naopak stoprocentní byli kadeti, kteří odjeli z Hradce Králové bez porážky. Do bojů se zapojili i zástupci mladšího žactva a ženy si dál jedou vlastní jízdu krajským přeborem. Ideálně se tak naladily na derby.

Na kadety čekal nabitý víkend v Hradci Králové. Ve čtyřech duelech ztratili pouze jediný bod, když duel s Rychnovem nad Kněžnou museli otáčet za stavu 1:2 na sety. S celkově získanými jedenácti body z dvanácti možných byl nadmíru spokojen i kapitán Pavel Gottesman. „Musím nás všechny pochválit, protože oproti minulým zápasům je vidět obrovský posun. Hráli jsme dost vyrovnaně, i když jsme většinu soupeřů mohli porazit 3:0, a každý set získat 25:10,“ komentoval celý víkend univerzál Orlů.

Kvarteto zápasů na východě Čech ale ukázalo svěřencům Martina Čmeľa na čem zapracovat do příštích utkání. „Máme problémy s přijímáním plachtícího servisu, kdy v každém setu přišla šňůra soupeřova podání a vyrovnání našeho náskoku,“ všiml si Gottesman. „Ale zase začínáme přemýšlet na útoku a nesnažíme se pořád jít jen za ránou. Myslím, že jsme o víkendu zajistili trenérovi pár šedivých vlasů navíc, ale na náš výsledek můžeme být hrdí. O výkonu bohužel nemůžu říct totéž, protože máme na to hrát o dost líp,“ zhodnotil objektivně víkendová vystoupení kapitán kadetů.

Kometa odletěla s body

Juniorky a kadetky se po výjezdech na východní část republiky tentokrát představily doma, kdy přivítaly pražské celky. Zatímco svěřenkyně Karla Linze zvládly oba duely s Meteorem, tak jejich starší kolegyně dvakrát podlehly Kometě. „Moc nám nevycházel příjem a tím pádem nahrávačka z toho nemohla udělat pořádnou nahrávku, takže jsme na druhou stranu dávaly lehké útoky do ruky, zatímco soupeřky posílaly míče do země. Vyházely jsme hodně podání a drhla nám komunikace. Buď šly po balónu dvě, nebo nikdo,“ shrnula Klára Šaljič obě utkání, které skončila shodně 1:3.

V případě kadetek byla klíčová pro oba zápasy čtvrtá sada prvního utkání. V ní dokázaly urvat Kočky celý set poměrem 25:17 a od té doby na hřišti vládly. „Přestaly jsme dělat chyby. Ze začátku jsme jich dělaly zbytečně moc. Začaly jsme hrát a přestaly jsme kazit. Ve všem,“ podotkla Viktorie Šestáková.

K tomu také odešla zaváhání na servisu a rázem z toho vznikla jednoznačná záležitost ve prospěch Koček. „Každé další dějství získaly rozdílem třídy a dosud neporaženému Meteoru přichystaly dvě prohry. „Začaly jsme hrát víc týmově,“ dodala Šestáková. Kladenská děvčata si tak upevnila už tak obrovský náskok před druhými Lvicemi, před kterými vedou o úctyhodných dvanáct bodů. Pražanky mají ale odehráno o dvě utkání méně.

Oba týmy starších žákyň s 1 výhrou

Dalšími dívčími družstvy, které se představily, byly oba týmy starších žákyň. A-tým si nejprve připsal dvě porážky, na třetí pokus ale vyhrál. „Trápily jsme se na příjmu, protože jsme nebyly tolik připravené kvůli únavě. Jinak jsme hrály docela dobře. V posledním zápase už jsme se ji zbavily. Kdybychom v prvním utkání daly více síly, tak bychom uhrály lepší výsledek,“ konstatovala Eliška Kratochvílová.

Její kolegyně, Eliška Hálková, si v rezervním družstvu pochvalovala, že děvčatům šel servis a příjem. „Akorát jsme hrály bez smečí, protože jsme podle mě byly víc ve stresu. Jinak mi přišlo, že jsme se holkami bavily a navzájem se podporovaly,“ uvedla starší žákyně kladenského B-týmu.

Maximální spokojenost

Stále suverénně prochází Krajským přeborem ženský tým, který i přes potíže přivezl z Příbrami šest bodů. Tentokrát je ale stály hodně sil. Hned čtyři sady ze sedmi skončily minimálním rozdílem. Všechny ve prospěch Koček. V prvním utkání musely ženy bojovat o vítězství téměř dvě hodiny. V naprosto vyrovnaném utkání zlomily soupeřky až v samotných koncovkách a připsaly si velmi důležité vítězství.

Do druhého utkání bohužel přišel trenér Klár o jednu ze svých klíčových hráček Lucii Kroupovou. Problémy se zády ji zabránily nastoupit k utkání. Na její post nastoupila čerstvá posila hostující z Liberce, Adéla Vrábelová. Ač postem nahrávačka se svoji role zhostila velmi dobře a zkušenostmi v útoku velmi pomohla. První dva sety dospělé Kočky ovládly především díky skvělému podání Elišky Davidové. Poprvé v sezóně se dařil útok středem. V nervydrásající koncovce třetího setu po několika ubráněných setbolech domácích Kladno zvítězilo 31:29 a připsalo další tři body.

„Hodně jsem si oddychl. Většina setů se rozhodovala až v koncovkách. Musím všechny holky pochválit, že k mé spokojenosti vše řešily takticky a hrály jsme více zkušeně. Když do druhého utkání nemohla nastoupit Lucka Kroupová, tak jsem si v duchu přál, alespoň bod. Máme tři a celkově šest, takže maximální spokojenost,“ ulevil si Klár. Jeho svěřenkyně teď budou mít volný víkend a hned následující je čeká derby a hájení vedoucí pozice proti Tuchlovicím.

Poslední kategorií, která se představila o víkendu, byli mladší žáci v tzv. čtyřkách v Benátkách nad Jizerou, kam vyslali dvě družstva. První tým po horší prostřední části turnaje nakonec vyhrál skupinu o páté až deváté místo. Druhý tým nadělal spoustu chyb a bohužel většinou daroval soupeřům vítězství. Nakonec bral jedenáctou pozici. „V turnaji jsme ale předvedli některé pěkné výměny. Až se kluci na hřišti rozkoukají, tak přijdou i lepší umístění,“ smýšlel pozitivně kouč Petr Vilt.

Výsledky

Krajský přebor žen

Příbram B – Kladno 1:3 (-21, -24, 23, -25)
Příbram B – Kladno 0:3 (-15, -19, -29)

Extraliga kadetů

Kladno – Znojmo 3:1 (-12, 23, 21, 21)
Kladno – Rychnov nad Kněžnou 3:2 (17, -22, -18, 18, 9)
Kladno – Hradec Králové 3:1 (23, -21, 18, 22)
Kladno – Opava 3:1 (21, 23, -19, 22)

1. liga juniorek

Kladno – Kometa Praha 1:3 (-22, 23, -19, -22)
Kladno – Kometa Praha 1:3 (-21, 24, -17, -19)

1. liga kadetek

Kladno – Meteor Praha 3:2 (22, -23, -21, 17, 11)
Kladno – Meteor Praha 3:0 (10, 10, 17)

Starší žákyně

Kladno A – Rakovník A 1:2 (-21, 17, -13)

Kladno A – Králův Dvůr A 0:2 (21, -16, -12)

Kladno A – Roztoky u Prahy B 2:1 (-22, 8, 9)

Kladno B – Rakovník B 2:1 (15, -20, 7)
Kladno B – Říčany 2:0 (-20, -19)
Kladno B – VK Benešovská 0:2 (-20, -19)