Orli chtějí v duelu s Beskydy napravit dojem a vyhrát

Milan Fortuník – trenér kladenských Orlů

Tentokrát už v obvyklém hracím dnu o víkendu si zahrají volejbalisté Kladna. Po středeční porážce se Lvy přivítají tentokrát v domácím prostředí Black Volley Beskydy v rámci 4. kola UNIQA extraligy mužů. Úkol zní jasně. Vyhrát! A pokud možno, tak i napravit dojem z předchozího zápasu.

V duelu s pražským celkem mohly Orly mrzet zejména dva ztracené dobře rozehrané sety, kdy ztratili pětibodový náskok. Podle asistenta trenéra Samselyho je tohle právě největší problém, na kterém musí zapracovat. „Potřebujeme se vyvarovat bodovým sériím soupeře, lépe využít příležitosti na odskočení a hlavně precizněji přistoupit k jednotlivým činnostem,“ apeluje slovenský trenér.

Hlavní kouč byl o něco konkrétnější. „Musíme se hlavně zlepšit v útoku po obraně, ta nám nešla,“ uvědomuje si Milan Fortuník. Trenérské duo čeká na zprávy ohledně zdravotního stavu u dvou hráčů. Základní sestava se tak určí až v sobotu v průběhu dne. Velké zásahy ale nebudou. „Nijak zásadně ji měnit nebudeme. Nehráli jsme zle, akorát jsme se nevyvarovali sériím soupeře,“ podotýká Samsely.

Do Kladna v sobotu večer dorazí Beskydy, které zažívají úspěšný start do sezony. Po úvodní prohře s Českými Budějovicemi následně doma v pěti setech přetlačily Ostravu a naposled ve čtvrtek ve Zlíně opět po vyrovnaném souboji zvítězily 3:1. V sobotu je čeká další zápas v relativně krátké době a o 335 kilometrů dál. „Mají mladou sestavu. O únavě nemůže být řeč,“ odmítá Fortuník. Sám tuší, že největší zbraní v týmu soupeře je Mečiar, na něhož si budou muset jeho svěřenci dát pozor.

Orli v domácím prostředí dvakrát s Beskydy vyhráli a v obou případech shodně 3:1. A stejný výsledek by brali i teď. Naposled zvítězili těsně. Tři ze čtyř sad skončily nejtěsnějším možným rozdílem. „Chtěli bychom vyhrát a zlepšit si dojem z prvního zápasu,“ přeje si hlavní kouč. Zápas začíná v sobotu od 18 hodin a Kladenská sportovní hala by měla být oproti středě minimálně stejně zaplněná. Uvidíme se tam.