Orlí hnízdo hlásí nové přírůstky. Přichází dva reprezentanti

Zdroj: Pärnu Võrkpalliklubi

Volejbalová sezóna minulý týden oficiálně skončila, nicméně už nyní se začíná pracovat na té následující. Majitel a trenér kladenských Orlů Milan Fortuník postupně zaceluje mezery poté, co se rozhodly tým opustit opory Adam Zajíček s Filipem Křesťanem. Na jejich pozice přichází mladé náhrady, z pražských Lvů brzy 19letý blokař Petr Špulák a o tři roky starší lotyšský univerzál Kristaps Platačs, přičemž oba si budou před svým příchodem plnit reprezentační povinnosti. 

Na základě výsledků z právě skončeného ligového ročníku i dvou ohlášených odchodů musel Milan Fortuník reagovat a přivést do týmu nové tváře. „Začali jsme s přestavbou týmu, protože uplynulá sezóna se nám nepovedla. Aktuálně máme dva potvrzené příchody, blokaře Petra Špuláka z pražských Lvů a lotyšského univerzála Kristapse Platačse,“ odtajňuje majitel a trenér v jednom nové tváře v týmu.

Petr Špulák je dvoumetrový blokař, který poslední tři sezóny strávil mezi pražskými Lvy a na loňském domácím šampionátu hráčů do 20 let byl i kapitánem reprezentace. „Hodí se do snahy přebudovat tým, co se týče údernosti na servisu a v útoku. Také zapadá, co se týče omlazení družstva,“ říká Milan Fortuník na adresu mladého volejbalisty, který začátkem května oslaví devatenácté narozeniny. S Kladnem podepsal smlouvu na následující tři roky.

V případě Lotyše Kristapse Platačse se jedná o náhradu za odcházejícího Filipa Křesťana. Dvaadvacetiletý univerzál strávil uplynulý ročník v estonském týmu Pärnu Võrkpalliklubi a do Kladna přichází zatím na rok. Jeho největším úspěchem je zisk Lotyšského poháru z roku 2019. Také Platacs si stejně jako Špulák bude v nejbližších týdnech plnit reprezentační povinnosti a k Orlům se připojí nejdříve až v druhé polovině léta.

„Samozřejmě stále řešíme příchod prvního nahrávače. Od toho se následně bude odvíjet, jestli přivedeme ještě nějakého smečaře, případně jak kádr dále doplníme,“ komentuje situaci ohledně dalších potenciálních posil Fortuník. Ze stávajícího kádru může trenér počítat se stálicí Tomášem Hýským, který se rozhodl prodloužit smlouvu o další rok. Dále s Jiřím Krafferem, jehož hostování se po dohodě s Českými Budějovicemi změní v přestup na další tři sezóny. Kontrakty dál běží Tomáši Kuncovi a Lukáši Kyjanicovi a na dobré cestě je i dohoda s Josefem Vostárkem. Minulý týden jsme informovali o tom, že smlouvu se naopak rozhodl rozvázat Jiří Mikulenka.

Zdroj: Pärnu Võrkpalliklubi