Tečku za základní části udělají Orli v Odolene Vodě

Až poslední zápas rozhodne, z jaké pozice půjdou kladenští volejbalisté do předkola play-off. Aktuálně jsou osmí, sesadit je ještě může Brno. Pokud tedy svěřenci Milana Fortuníka chtějí začínat předkolo v domácím prostředí, musí ve 22. kole UNIQA extraligy zabojovat na půdě Odoleny Vody. Předkolu play-off by se naopak rádi vyhnuli jejich středočeští soupeři, kteří ještě mohou pomýšlet na přímý postup do čtvrtfinále.

Scénářů zajišťujících osmé místo po základní části je více. Orli nicméně potřebují v Odolene Vodě získat alespoň bod a zároveň musí doufat, že Brno nevyhraje doma s Českými Budějovicemi za tři body. Čeká je však těžký úkol. Jejich soupeř totiž ještě pomýšlí na šestou pozici zaručující přímou účast ve čtvrtfinále, ze které je díky středeční výhře nad Kladnem sesadila Ostrava. Závěrečný sobotní duel tak dodává oběma středočeským celkům zajímavý punc dramatičnosti.

Podobný zápas sehrálo Kladno s Odolenou Vodou před Vánoci, kdy prohrálo 1:3. O výsledku zápasu rozhodl tehdy dramatický závěr čtvrté sady, který brali hosté v poměru 35:37. Vyrovnané byly všechny čtyři sety a podobný průběh očekává v sobotu i Jiří Kraffer. „Doufám, že spolu sehrajeme minimálně stejně bojovný zápas, ve kterém budou hezké výměny i koncovky, v nichž se může stát cokoliv,“ říká kladenský smečař. „Tentokrát však se šťastnou koncovkou pro nás,“ dodává ihned.

Kraffer přišel do Kladna právě z Odolene Vody. Nyní se tam poprvé od přestupu vrátí jako soupeř. „Na zápas se těším. Znám hráče, halu, ale nic dalšího bych zatím neviděl,“ podotýká 24letý smečař. „Oproti stropu v Kladenské sportovní hale je ten v Odolene Vodě ještě jednou tak vysoko. Oni v tom umí hrát a budou mít výhodu, že budou hrát výborně v poli, protože si tam umí vše pinknout nahoru, na což nejsme úplně zvyklí,“ vysvětluje Kraffer.

Kladenští jezdí ke středočeskému rivalovi rádi. Zatím pokaždé si z jeho půdy odvezli minimálně bod, který by se jim nyní náramně hodil. V osmi odehraných duelech odešlo Kladno šestkrát vítězně. V posledních dvou případech ale zvítězila Odolena Voda. Vždy až v tie-breaku. Jak tomu bude nyní, se dozvíme v sobotu od 18 hodin.