Do Kladna zavítá v rámci TV duelu rozjetá Odolka

Před televizními kamerami uzavřou kladenští volejbalisté úvodní polovinu základní části. V úterních večerních hodinách se střetnou v rámci dohrávky 11. kola UNIQA extraligy s Odolenou Vodou, která nabrala od restartu soutěže slušnou formu a vyšvihla se tak do horních pater tabulky. Fortuníkovi svěřenci se od 20:15 pokusí středočeskému rivalovi přiblížit na rozdíl tří bodů. Zápas vysílá ČT Sport.

Druhý ze tří domácích zápasů v řadě se přiblížil a kladenští fanoušci se konečně dočkají. Sportovní hala jim sice bude nadále zapovězena, nicméně Orly budou moci podpořit u televizních obrazovek. A to v parádním hlavním vysílacím čase, za což budou mnozí diváci v předvánočním shonu určitě rádi. Před kamerami České televize se Kladno utká v ryze středočeském souboji s Odolenou Vodou. „Většinu kluků znám i po obměně kádru, jsou to bojovníci. Čeká nás jedno z nejtěžších domácích utkání,“ predikuje Jiří Kraffer, který loňskou sezónu strávil právě v týmu Aera. 

Pro 24letého smečaře se bude jednat o premiéru v kladenském dresu před televizními kamerami. „Oproti ostatním zápasům nevidím v tom vysílaném žádný rozdíl. Nicméně jsem rád, že hrajeme doma, protože v naší hale se nám daří lépe než venku, což by nám mělo dodat sebevědomí do zápasu a bude to zároveň odměna pro fanoušky,“ říká Kraffer, a že se má se spoluhráči na co těšit.

Hosté ve formě 

Odolena Voda totiž přijíždí do Kladna ve skvostné formě. Po úvodních čtyřech porážkách následně vyhrála dalších pět duelů a díky parádní sérii se vyhoupla až na šesté místo v tabulce se 17 body. Přibrzdit ji, se podařilo až v sobotu Karlovarsku. „Od začátku sezóny říkám, že mají dobrý tým. Liga je všelijaká. Obecně si ale myslím, že může Odolka může promluvit do bojů v horních patrech tabulky ke konci základní části,“ prohlašuje Kraffer. „Divil jsem se, že se jim na začátku nedařilo. Teď už se sehráli, mají kvalitní družstvo, které táhne českofrancouzské bratrské duo Démarů a zápas pro nás bude hodně těžký. Budeme rádi za každý bod,“ dodává libero Tomáš Kunc.

Minisoubojem tohoto utkání je duel přihrávajících smečařů Kraffera s Lukášem Démarem, který před sezónou přišel do týmu Odoleny Vody z německého celku Volleyball Bisons Bühl. „Moc lidí v Česku mě ještě nevidělo hrát, tak doufám, že se ukážu v dobrém světle“, přemítá před televizním duelem Démar. V posledních zápasech to byl zejména on, kdo táhl tým svými výkony. „Očekávám vyrovnané utkání, pokud se popasujeme se servisem Kladna, tak máme šanci na dobrý výsledek. Konečně se nám daří přenést dobrou kvalitu z tréninků i do zápasu, což nám na začátku sezóny chybělo, uvidíme, jak to bude tentokrát“, uzavřel rodák s francouzskými kořeny.

Pro svěřence Milana Fortuníka se jedná po Zlínu o druhý klíčový duel, v němž musí naplno bodovat, tedy pokud chtějí stále pomýšlet na umístění zaručující přímý postup do play-off. A jestli Orli letos někde sbírají body, tak právě doma, kde bodovali ve všech čtyřech odehraných duelech, z toho ve třech případech naplno. 

Kladenští dokázali ve vlastní hale vyzrát na středočeského rivala šestkrát za sebou, a to bez ztráty bodu. Výbornou bilanci by jistě rádi prodloužili i nyní. V přípravě na soupeře jim může pomoci právě Kraffer. „Trenérům ale moc radit nebudu, oni mají Odolku určitě načtenou, maximálně něco dodám. Extraliga je malá,“ podotýká plzeňský rodák ve službách Kladna.