To byla jízda! Zlín si ani neškrtl

Jako nebe a dudy, přesně tak vypadaly zápasy v Liberci a se Zlínem. Kladenští volejbalisté se rychle otřepali z páteční hrůzostrašné porážky na severu Čech a ve vlastní hale si poradili se sousedem v tabulce ještě rychleji, než před tím podlehli Dukle. Čtrnácté kolo UNIQA extraligy se odehrálo v kvapném tempu a po 66 minutách bylo hotovo. Po výhře 3:0 tak zůstaly všechny body doma.

Oproti duelu v Liberci nasadil tentokrát trenér Fortuník to nejsilnější, co má. Do hry se tak vrátili Křesťan s Hýským, stejně tak jako nahrávač Fortuník. Naopak nejvíce bodující hráč v Liberci Jiří Mikulenka zůstal pouze na lavičce. „Měli jsme velkou touhu vyhrát za tři body a jsem rád, že se to povedlo. V utkání bylo jen několik málo momentů, kdy nás soupeř něčím zaskočil a zatlačit. My jsme je ale zvládli a máme zasloužené vítězství,“ shrnul utkání hlavní trenér Kladna.

Jeho svěřenci po celý zápas vyvíjeli na Zlín trvalý tlak na servisu a hosté si s ním jen stěží dokázali poradit. Sami často chybovali, a to jak na přihrávce, tak na servisu. Jenom v úvodní sadě zkazili podání sedmkrát. Na druhé straně oproti tomu zářil Hýský a Kladenští si tak připsali vůbec nejlepší výsledek v sadě od začátku sezóny, kterou vyhráli o devět bodů. „Velká úleva, ale pořád si myslím, že máme navíc. Pořád to chce čas, aby si vše sedlo. Ke stoprocentní hře chybí sehranost. Jistota na příjmu i v útoku. Od každého něco,“ řekl libero Tomáš Kunc.

Za hosty se pokusili o odpor Čech ve druhé sadě a Adamec ve třetí. Jejich snaha měla ale vždy jepičí život, protože oba postrádali podporu od ostatních spoluhráčů. Když bylo potřeba, domácí zabrali v obraně a také dobře řešili bodové míče. Důkazem toho byl výkon Kraffera, za nímž šla koncovka druhé sady, jež byla plně v jeho režii. „Důležité vítězství! Zaplať pánbůh za něj. Máme radost. Stále jsou ale v naší hře momenty, které musíme vylepšit. Teď se s nimi musíme spokojit,“ konstatoval Zajíček.

V závěrečném dějství se na Zlínu podepsala frustrace a jeho chyby či zkažené servisy dodávaly kladenským volejbalistům klid. „Pěvně věřím, že se připravíme i na Odolenu Vodu, a když zopakujme stejný, ne-li lepší výkon i proti ní, tak se budeme radovat buď z vítězství, nebo z dobrého výkonu,“ dodal kladenský kapitán. Zápas s Odolenou Vodou se hraje už v úterý večer. Úvodní rozehra je naplánována na 20:15, což znamená jediné – Orli se poprvé v letošní sezóně představí před televizními kamerami ČT Sport.  

Kladno – Zlín 3:0 (16, 21, 17)
Sestava: Hýský, Kyjanica, Fortuník, Kraffer, Zajíček, Křesťan, libero Kunc (Střídali: Mikulenka J.)
Nejvíce bodů: Křesťan, Kraffer, Hýský (všichni 11) – Adamec 10, Čech 9, Navláčil 6
Rozhodčí: Kvarda – Marschner