K rozebrání Jihostroje chybělo málo. Kladno bere s Budějovicemi jen bod

Zápas jako řemen. Jen se špatným koncem pro Kladno. Svěřenci Milana Fortuníka sahali ve čtvrtém kole volejbalové UNIQA extraligy mužů po senzační výhře nad Českými Budějovicemi. Vedení 2:1 ale ztratili a z utkání tak berou alespoň bod. I přesto mohli kladenští volejbalisté před nucenou pauzou odejít z palubovky se vztyčenou hlavou. Jihostroji po boji nakonec podlehli v poměru 2:3 na sety. 

Z duelu s Českými Budějovicemi si kladenští orli odnesli bod. Po konci utkání ale sami cítili, že jich mohlo být víc a klidně i všechny tři. „Kdyby mi před zápasem někdo řekl, že jim budeme takhle čelit poté, co jsme předvedli se Zlínem, tak bych mu nevěřil. Poté, jak se zápas vyvíjel, cítím zklamání, bodů jsme mohli mít víc,“ hlesl trenér Milan Fortuník. „Máme jich málo, protože jedna je méně než tři. Myslím, že jsme k nim měli blíž než oni,“ přidal se k němu kapitán Adam Zajíček, který si v zápase připsal deset bodů. 

K vítězství měli Orli přitom nakročeno parádně. Po dvou dramatických koncovkách ve druhém a třetím setu visela ve vzduchu překvapivá výhra nad jihočeským favoritem. Ve hře Kladna se ale začaly objevovat nepřesnosti a přibývaly i technické chyby. „Vyrobili jsme jich několik a následně jsme špatně řešili některé herní situace,“ litoval Fortuník. „Ke čtvrtému setu jsme přistoupili tak, že jsme si mysleli, že Budějovice zápas dohrají za nás. Možná došlo i k sebeuspokojení. Dovolili jsme jim se do zápasu vrátit a už jsme je nedokázali zastavit,“ neskrýval vůdce kladenských orlů.

České Budějovice nabraly zpět na jistotě a postupně začaly získávat utkání zpět pod svou kontrolu, a to i přes skvělý výkon Filipa Křesťana, který v zápase proti svým bývalým spoluhráčům zaznamenal parádních 25 bodů, a dával značně najevo, že se chce proti Jihostroji vytáhnout. „Hned v úvodní pasáži čtvrté sady nám Budějovice odskočily a čím dál tím více bylo jasné, že se půjde do rozhodujícího setu,“ konstatoval trenér Kladna. 

Závěrečná zkrácená hra byla následně čistě v režii hostů, a to i přes značný odpor domácích. „Řekli jsme si, že budeme sázet na servis a riskovat, ale vůbec se nám to nepovedlo. Budějovice byly ty, které těžily ze servisu,“ přiznal Fortuník. „Zápas jsme prohráli jinde než v pátém setu,“ dodal vzápětí. „Jsem na kluky pyšný. Bojovali jsme a volejbal nás bavil. Škoda že jsme nepřidali i um,“ připojil se k trenérovi lídr kladenské družiny Zajíček.  

Kladno – České Budějovice 2:3 (-19, 23, 24, -19, -11)
Sestava: Hýský, Kyjanica, Palgut, Kraffer, Zajíček, Křesťan, libero Kunc (střídali: Mikulenka J., Vostárek)
Nejvíce
 bodů: Křesťan 25, Kraffer 15, Kyjanica 14 – Ondrovič 14, Michálek 12, Mach 10
Rozhodčí: Krtička – Pecháček