Domácí premiéra. Do Kladna dorazí Brno

Po téměř sedmi měsících se představí před domácími fanoušky. Kladenští volejbalisté přivítají ve druhém kole UNIQA extraligy Brno a budou mít co napravovat. V Ostravě zaostali daleko za optimálním výkonem a odvezli si domů porážku 0:3. Hosté vstoupili do nové sezóny přesně opačně, když ve vlastní hale stejným poměrem porazili pražské Lvy.

Právě Brno mělo být soupeřem Kladna v jarním čtvrtfinále play-off. Poté ale přišla epidemie koronaviru a zastavila základní část UNIQA extraligy ještě před posledním kolem. Odveta ve vyřazovacích bojích se po roce zrušila a celek z jižní Moravy dorazí do Kladenské sportovní haly až o šest měsíců později, jako vůbec první soupeř ze všech v novém ligovém ročníku. „Je to takový paradox, ale obě mužstva jsou úplně jiná. Brno vyměnilo blokaře, zranil se jim nahrávač a univerzál. V Kladně byla zahraniční legie a nyní jsou tu tuzemští hráči,“ naráží asistent trenéra Tomáš John na obměnu kádrů v obou týmech. V minulé sezóně vyhráli oba vzájemné duely Brňané.

Podle Johna budou chtít kladenští volejbalisté v domácí hale odčinit drsnou porážku z úvodního kola. „Paradoxně nám taková ledová sprcha může pomoci. Když už prohrát, tak takhle rozdílem třídy než těsně padnout ve třech koncovkách. Teď ale musíme podat lepší výkon než v Ostravě, kde jsme pod velkým tlakem jejich servisu, absolutně vybouchli,“ prohlašuje John s tím, že podobný styl na podání čeká i od sobotního soupeře. „Riskantně podává i Brno, ale kvalitních hráčů na servisu mají méně. Na ty se zaměříme a hra by se podle toho měla odvíjet,“ dodává.

Brňané dorazí do Kladna s výhrou 3:0 v zádech nad pražskými Lvy, když v domácím prostředí získali všechny sety ve vyrovnaných koncovkách. „Abych pravdu řekl, tak jsem tento výsledek nečekal, protože Pražané v létě mohutně posilovali. Nehráli agresivně, cizinci se ještě seznamovali, možná zápas podcenili,“ přemítá John a dává jasně najevo, že něco podobného se jeho svěřencům nestane. „Letos nemůžeme podcenit žádného soupeře. V extralize není žádný slabý tým,“ upozorňuje asistent trenéra. Zápas s Brnem začíná v Kladenské sportovní hale v tradičním čase od 18 hodin. Do haly bude vpuštěno pouze 500 osob k sezení a vstup bude umožněn pouze s rouškou či jinou ochranou dýchacích cest.