Kladenský volejbal se nachází v bodě nula, končí i trenér

K velkým změnám může dojít v extraligovém celku volejbalového Kladna, přičemž jsou i dílem zhoršené finanční situace klubu plynoucí také z aktuální ekonomické situaci v zemi.

Co se týče kádru, dochází momentálně k jednáním mezi generálním manažerem a trenérem v jednání osobě Milanem Fortuníkem a hráči. Víceméně se dá říct, že aktuálně nemá nikoho podepsaného.

Ani ty, kteří měli kontrakt i na příští sezonu (Zajíček, Hýský, Sobotka, Moník, Okošanovič, Mikulenka, Wallisch).

„Smlouvy jsme po dohodě rozvázali se všemi hráči a v nejbližší době budeme jednat o nových,“ prozradil Fortuník s tím, že k snižování odměn dochází i v jiných klubech.

Novou smlouvu nabídl jako prvním Zajíčkovi, Hýskému, Fortuníkovi a Moníkovi. „Chci mít vyřešené stěžejní hráče. Doufám, že pak nalezneme rozumnou dohodu i s mladými, kteří u nás působili,“ uvedl Fortuník.

Další novinkou je chystaný odchod asistenta, analytika a muže důležitých kontaktů Petra Klára. Také v jeho případě je rozvázání kontraktu na spadnutí. Jak potvrdil, ve volejbalovém dění s největší pravděpodobností zůstane.

Vedle povinností u juniorského národního týmu mu totiž přistály na stole nabídky z tří extraligových celků. U všech týmů by působil jako hlavní trenér.

Na Kladně se vždy hodně podílel na skladbě družstva. „Měl jsem sen, že naši spolupráci s Forbesem zakončíme titulem. Bohužel k tomu nedojde. Roky v Kladně byly mým nejlepším volejbalovým obdobím, na které budu rád vzpomínat,“ řekl čtyřiačtyřicetiletý Klár a dodal: „Bohužel virus nahrál mému rozhodnutí. Mám dvě malé děti, kterým musím dát jistotu. Kladno ale budu mít nastálo zaryté v srdci.“

Fortuníka nepřekvapilo, že jeho dlouholetý parťák chce skončit. „Už během sezony něco naznačoval. Smlouva ale ještě není rozvázaná. Byli jsme tady spolu pět let, takže máme nadstandardní vztahy,“ uzavřel Fortuník a doplnil, že do deseti dnů chce být domluvený alespoň se čtyřmi hráči.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/kladensky-volejbal-se-nachazi-v-bode-nula-konci-i-trener-20200416.html