Kladeňáci bojovali, ale do finále míří Karlovarsko

Virtuální finále extraligy se volejbalistů Kladna týkat nebude. Stejně jako ve dvou utkáních základní části nestačili v souboji online play off na Karlovarsko.

Po hráčích nezvládli vzájemný střet ani jejich fanoušci, kteří po velké a napínavé 24 hodin trvající bitvě na sociálních sítích podlehli ve vypjaté koncovce na hlasy poměrem 2340: 2437 (facebook 1130:1150, instagram 1210:1287). Přirovnat se to dá pětisetové řežbě s maximálně vyrovnanou koncovkou tie breaku.

Druhý kouč Kladna Petr Klár si pochvaloval adrenalin, který přinesly závěrečné hodiny souboje. „Bohužel jsme o necelých sto hlasů prohráli. Gratuluji fanouškům soupeře a jejich týmu, který si finále za celou sezonu zasloužil,“ řekl a poděkoval příznivcům Orlů za podporu.

„Je skvělé, že jsou v první čtyřce. V těžké době měli šanci být s námi a zafandit si na dálku. Ještě bych je poprosil, aby se pokusili zabojovat o medaili,“ řekl Klár.

Zmíněná semifinálová dvojice zaznamenala hlasy 4777 fanoušků a jaký to rozdíl oproti druhému páru. Od začátku víceméně jasně vyvíjecímu se duelu mezi obhájcem volejbalového titulu Českými Budějovicemi a Libercem vládli Jihočeši, kteří suverénně vyhráli 1861:1241 (facebook: 519:221; instagram.: 1342:1020), přičemž zápas měl 3102 hlasů.

Utkání o medaile budou opět trvat čtyřiadvacet hodin a jsou na programu od pondělní 30. března. Finále se bude na sociálních sítích odvíjet zřejmě od polední dvanácté hodiny, stejně jako souboj o třetí místo mezi fanoušky Kladna a příznivci liberecké Dukly.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/kladenaci-bojovali-ale-do-finale-extraligy-miri-karlovarsko-20200327.html