Orli jsou komplet. Trénuje i Sobotka

Volejbalisté Kladna půjdou do závěrečných tří kol základní části extraligy v plné síle a nebývale širokým kádrem, v němž mají proti předešlým sezonám víceméně na každém postu kvalitní náhradu.

Posledním borcem, který opustil marodku je blokař Vladimír Sobotka, jenž se v nedělním finále Českého poháru proti Českým Budějovicím mihl na palubovce. Do utkání nastoupil přesně po pětitýdenní pauze zaviněné natrženou šlachou na spodní straně chodidla.

„Trénoval jsem přesně týden a chvíli ještě bude trvat než noha posílí,“ uvedl bývalý reprezentant s tím, že je schopný odehrát delší zápasové úseky. „Teď ale musím na trénincích získat důvěru trenérů,“ dodal.

Kladno muselo po jeho zranění řešit posílení bloku. Ke kapitánovi a reprezentantovi Adamovi Zajíčkovi, který bral dva týdny silná antibiotika,  přivedli kolumbijského reprezentanta Cristiana Palaciose, v nouzi si velmi dobře vedl i mladý Vladimír Mikulenka.

Kýžené umístění do šestého místa po základní části by nemělo Orlům vzhledem ke kvalitě kádru a příznivém losu utéci.

„Hodně bude záležet, jak se dokážeme na utkání zkoncentrovat,“ řekl hlavní kouč Milan Fortuník, jehož pochopitelně těší, že na nahrávce dokáže kvalitně zaskočit jeho syn Ondřej.

A až smečař Max Staples dožene fyzickou kondici, půjde Kladno do vyřazovací části v opravdu plné palbě. I tak ale dokázal kapitán australské reprezentace v sobotním semifinále poháru proti Liberci nasázet soupeři devatenáct bodů.

V závěrečných třech kolech přivítají Orli úřadujícího mistra České Budějovice (2.), jedou do Zlína (10.) a ve čtvrtek 12. března končí doma s posledním Ústím nad Labem.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-jsou-komplet-trenuje-i-sobotka-20200224.html