Volejbalista Hýský: Cris nám vytrhl trn z paty. Final 4 je třešničkou na dortu

ROZHOVOR – Byl to volejbalový zážitek. Diváci na Kladně si vychutnali nejen divoké emoce, ale i karty rozhodčího, kterých bylo ten večer požehnaně. Jako poděkování si kladenští fandové odnesli “volejbalové vysvědčení” se samými jedničkami.
Foto: Blanka Popelková

Zaplněná hala do posledního místečka v sobotu sledovala “vyhrocené utkání.” Hostující mančaft Jiřího Šillera z Odolena Vody nedal Kladnu nic zadarmo a dlouho si brousil zuby na vítězství. Když se stav prvního setu přehoupl přes třicítku, bylo jasné, že bouřlivý volejbalový večer “jen tak” neskončí. Bez nadsázky krásný výkon z obou stran.

Kladenští měli šťávu a rivalovi tak vrátili porážku z prvního utkání. Radost po vítězné bitvě neskrýval ani smečař Tomáš Hýský, který si v doprovodu své dcery udělal čas na pozápasový rozhovor.

Tomáši, bitva s Aerem přinesla divákům napínavý zážitek, ale pro vás to musel být těžký zápas. Je to tak?
Pro nás je momentálně každý zápas těžký, protože se od začátku sezony trápíme a málokdy vyhrajeme první set. Dnes se to povedlo! Sice tuším 33:31, ale jsem za to moc rád. Bylo to vyhrocené středočeské derby.

Diváci byli úžasní, narvaná hala a naprosto skvělá atmosféra…
Diváci jsou skvělí vždycky, ale dnes to bylo opravdu fantastické. Nevím, jak to mám říct, ale dnes to bylo na hřišti to “strarý Kladno.” Tekli jsme ve druhém i ve třetím setu, ale zvedli jsme se. A tohle sem “do této haly a tohoto města” patří.

Máte dvě posily. První je smečař Max Staples a druhá je až z Kolumbie, blokař Cristian Palacios.
Všechno to bylo dojednáno narychlo, protože Láďa Sobotka ještě musí doléčit natrženou šlachu. Zajda (kapitán Adam Zajíček – pozn. redakce) má čtrnáctidenní antibiotika a hrál s nimi, má je až do pondělí. Takže klobouk dolů. Cris nám tím svým příchodem vytrhl trn z paty a jsme moc rádi, že tady je. Je to hroznej pohodář. Máme trochu problém s komunikací, ale jinak v pohodě.

Přestože nejste v nejlepší čtyřce tabulky, dostali jste se do Final Four Českého poháru, to potěší. Je to tak?
Určitě. Za nás je to fantastický výsledek, protože jak jsem říkal na začátku, to trápení se s námi táhne od začátku sezony a ne vždycky se nám daří a ne vždycky se umíme zvednou. Final Four je taková vizitka Kladna, ta pomyslná třešnička na dortu, že se tam umíme dostat. I když to bylo s Prahou, která nás třikrát porazila a my pak porazili ji.

Závěrem se zeptám na karty od rozhodčího, protože těch bylo…  Zápas měl vyhrocenou atmosféru…
Byl to emotivní zápas a oba týmy chtěly strašně moc vyhrát. A já jsme moc rád, že to zůstalo doma a strašně moc za to děkuji divákům.

 

Semifinálové dvojice Českého poháru 2020:

Jihostroj Č. Budějovice  –  VK ČEZ Karlovarsko
VK Dukla Liberec  –  Kladno volejbal.cz

Final Four Českého poháru se bude hrát 22. a 23. února 2020 v Kutné Hoře. Finále bude přímým přenosem vysílat ČT sport.

Autor: Blanka Popelková

Zdroj: https://volleycountry.com/cz/rozhovory/volejbalista-hysky-cris-nam-vytrhl-trn-z-paty-final-4-je-tresnickou-na-dortu