Bitva o šest bodů vyzněla pro Orly

Body ceny zlata vydřeli volejbalisté Kladna ve středočeském derby. V souboji celků, které se mermomocí chtějí vyhnout předkolu play off extraligy, porazili Odolenu Vodu 3:1. Odvěkému rivalovi tak vrátili porážku z prvního utkání, v němž vedli 2:1.

„Vyhráli jsme utkání s těžkým soupeřem, který jako jediný zvítězil na hřišti prvního Karlovarska,“ pochvaloval si druhý trenér vítězů Petr Klár, jehož potěšilo, že výhrou poděkovali plné hale. Fanoušci v poslední době neměli mnoho důvodů k spokojenosti. Částečně i proto dostali  ještě jeden dárek – na utkání šli grátis.

A že si měli co užívat. Například první nervy drásající sada skončila poměrem 33:31!

Pro výsledek ale byla podstatná koncovka třetího setu, který domácí získali dobře postaveným trojblokem, jímž proměnili první setbol.

V polovině závěrečného dějství odskočili na tři body a také tentokrát set ukončili na první pokus. A byl to efektní konec. Australan Max Staples  proměnil úvodní mečbol nechytatelným esem.

Klár ocenil výkon libera Milana Moníka, jehož forma jde výrazně nahoru, a také Cristiana Palaciose. Kolumbijský blokař získal pro Orly devět bodů. „Třímá v něm velký potenciál a věřím, že až si ještě víc porozumí se spoluhráči, bude ještě lepší,“ řekl.

Co se týče bodů, byl nejúdernějším hráčem utkání kladenský Srb Stefan Okosanovič. Jeho 34 bodů mělo velkou váhu. „Herní styl, kterým se prezentuje Odolka, univerzálům soupeře vyhovuje,“ pousmál se Klár.

Kladenští oproti předpokladům mohli nasadit uzdravujícího se kapitána Adama Zajíčka, jenž měl původně chodit pouze na servis. Nakonec bylo jeho herní vytížení výraznější.

„Inklinoval to k tomu. Když jsem mohl, tak jsem na hřišti zůstal a vyplatilo se,“ uvedl reprezentační blokař a pochvaloval si, že jeho tým konečně ukázal, na co má.

„Byl to ale dobrý volejbal z obou stran. Utkání mělo šťávu a emoce,“ doplnil. S některými výroky soudců se neztotožnil hlavní kouč vítězů Milan Fortuník, jenž byl na část utkání vykázán ze střídačky.

Podle Zajíčka rozhodla větší trpělivost Orlů v momentech, kdy se lámal chleba.

„Také jsme konečně dokázali dohrávat balony. Měl jsem i dojem, že jsme o trošku víc chtěli,“ uvedla opora Kladna.

Kladno –Odolena Voda 3:1.
Sety: 31, –22, 23, 21. Esa: 4:7. Bloky: 14:15. Čas: 126 minut. Diváci: 620.
Kladno: Mikulenka (4), Palacios (9), van Haarlem (3), Staples (13), Hýský (12), Okosanovič (34), libero Moník. Střídali: Vemič, Kuboš, Zajíček(4).

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/bitva-o-sest-bodu-vyznel-pro-orly-20200201.html