Neproměněný setbol a pak už nic. Orli podlehli portugalskému Lisabonu

Lisabonský Sporting nedaroval v prvním osmifinálovém klání Challenge Cupu kladenským volejbalistům ani set. Druhý tým portugalské ligy se zkušenými borci v sestavě odvrátil první kladenský setbol a pak už zápas kontroloval.

Volejbal Kladno cz 0:3 Sporting Lisabon (25:27, 17:25, 23:25)

V domácí extralize už kladenští Orli nevyhráli čtyřikrát v řadě a propadli se na osmou příčku ligové tabulky. V osmifinále Challenge Cupu  přivítali ve Sportovní hale silný tým Sportingu Lisabon, který v domácí soutěži naopak vyhrál devět z posledních deseti zápasů. Zatímco jihoevropané se mohli opřít o zkušené borce, jakými jsou univerzál Diaz nebo nahrávač Barbosa Maia, Kladeňáci postrádali marody Zajíčka a Sobotku. Navíc scházel i Australan Staples, který už letos v Challenge Cupu naskočil v dresu Innsbrucku.

Lisabonští matadoři nehráli nikterak profesorsky. Překvapili zejména schopností vracet do hřiště i jasně prohrané balony. V prvním setu ještě Orli cítili naději. Zahodili však těžce vydřený setbol a od druhé hry už převzali otěže Portugalci. Ani skvělý servis Hýského, ani snaživé výkony jeho spoluhráčů však nestačily a hosté dotáhli utkání do vítězného konce ve třech setech.

V odvetě, která kladenské volejbalisty čeká 12. února v Lisabonu, se tak pokusí o zdánlivě nemožné. Nejdřív se ale musí zaměřit na zlepšení výkonů v tuzemské extralize, kde už tuto sobotu od 18 hodin vyzvou Odolenu Vodu.

Sestava Kladna: Vemič, van Haarlem, Okošanovič, Hýský, Palacios, Mikulenka, libero Moník  (Fortuník, Wallisch, Kuboš, Vostárek).

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/207380/nepromeneny-setbol-a-pak-uz-nic-orli-podlehli-portugalskemu-lisabonu/