Memoriál Evžena Kroba 2019

Pátek 20.9.
Odolena Voda-Kladno 3:0

Zápas se oba úvodní sety vždy do poloviny vyvíjel podobně vyrovnaně, ovšem domácí si v koncovce pomohli dobrým servisem s dobrou obranou a oba sety s přehledem vyhráli. Ve třetím setu to dlouho vypadalo na výhru Orlů.V  koncovce jsme sice drželi dvou až tří bodový náskok, bohužel však naší nekoncentrovaností a vlastními chybami jsme se o výhru v setu připravili a po velmi vyrovnané koncovce, která skončila poměrem 40:38, jsme první zápas na turnaji prohráli 3:0.

 

Waldviertel-Kladno 3:0

Po domácí „Odolce“ nás čekal rakouský tým vedený českým trenérem Zdeňkem Šmejkalem.

Zápas jsme rozehráli vyrovnanou hrou, ale rakouský tým měl většinu zápasu navrch a přehrával nás hlavně v dohrávání „bodovek“. Dva sety se rozhodovaly v koncovce, kde nám bohužel štěstí nepřálo. Třetí set byl již zcela v režii Rakušanů. Soupeř vyhrál jasně 3:0.

Sobota 21.9.
Zlín-Kladno 1:2

Sobotní zápasy působily proti pátku jako den a noc. Přestali jsme dělat velké množství nevynucených chyb a naše hra začala konečně dávat smysl. V prvním setu jsme Zlín „přejeli“ díky několika našim dobrým seriím na servisu a dobrou obranou na síti. Druhý set nám utekl v koncovce, kdy soupeř uhrál několik dobrých výměn ve svůj prospěch. Do třetího setu jsme vstupovali s odhodláním jej vyhrát a tím i celý zápas. Nakonec z toho byla výhra pro Kladenské Orli 25:17 a celková výhra 2:1.

Lvi Praha-Kladno 2:1

Poslední zápas turnaje byl z obou stran velmi „vyhecovaný“ a bojovný. První set vyhrála Praha rozdílem pěti bodů díky zvládnuté koncovce. Ve druhém setu jsme soupeře přehrávali, bohužel jen do stavu 24:19 pro nás, pak přišel výpadek a série na servisu blokaře Lvů Krále, který svým trpělivým podáním přispěl k otočení skóre a výhře v setu ve prospěch pražských Lvů.

Do třetího setu nastoupili obě strany v pozměněných sestavách. Tento set se nám podařilo vyhrát, bohužel to na výhru v celém zápase nestačilo a prohráli jsme ho 1:2 a tím celkově na turnaji obsadili  páté místo.

Za Kladenské Orly Vladimír Mikulenka