Kladenští orli se bronzových medailí nedočkali

Boj o třetí místo Kladno volejbal cz nezvládlo. Po domácí prohře 2:3 tentokrát na půdě celku VK Ostrava podlehli svěřenci Milana Fortuníka po necelé půldruhé hodině jednoznačně 3:0 a zbyla na ně nepopulární čtvrtá pozice.

VK Ostrava – Kladno volejbal cz 3:0 (21, 22, 19)

Kladno vstoupilo do utkání dobře. Solidním servisem si do poloviny setu udržovalo dvoubodový náskok. Ostrava, kterou mocně podporovala téměř vyprodaná hala, ve zlomovém okamžiku čtyřmi body v řadě obrátila vývoj ve svůj prospěch. Ze stavu 16:14 dokázala „utéci“ na 18:14 a nakonec až na rozdíl pěti míčů. Hosté sice dokázali snížit dokonce na 22:21, ale potom přišly dvě chyby na příjmu a domácí nakonec zvítězili 25:21.

Druhé pokračování bylo vysloveně v rukách domácího kolektivu. Ten ještě před polovinou sady získal čtyřbodový náskok, který si udržoval. Kladno se snažilo ztrátu zlikvidovat, ale nejblíže bylo při skóre 20:18. V euforii hrající Slezané Středočechům více nedovolili.

Třetí dějství probíhalo ve stejném scénáři jako předchozí. Domácí se dostali do tříbodového náskoku, který Kladeňáci snížili na rozdíl míče, ale vzápětí šel do vedení 13:9 soupeř. Obětavě a výborně hrající Ostrava postupně zvýšila až na rozdíl sedmi bodů. Svěřenci trenéra Fortuníka snížili alespoň na 23:19, ale to bylo ze strany hostů vše. Závěr zvládli domácí na jedničku. Bronzové medaile tak Ostravě patří oprávněně.

„Ostrava byla lepší a hladovější, proto zaslouženě získala bronzové medaile. Naši hráči již nebyli tak přesní, postupně to na ně doléhalo a na případný zvrat to nestačilo. Přesto bych rád pozval naše fanoušky nyní ve středu 24. dubna od 18 hodin do Kladenské sportovní haly, kde jsme připravili akci 5 B. Což značí balíme, bazar, bramborová medaile a dvakrát bye, bye. Tím jím chceme poděkovat za povzbuzování za celou sezónu,“ říká trenér Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Hýský, Zajíček, Sobotka – Moník. Střídali: Piskáček, Marel. Rozhodčí: Grabovský – Kovář. Diváci: 850. Utkání trvalo: 82 minut.

Konečný stav série: 2:0

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/192799/kladensti-orli-se-bronzovych-medaili-nedockali/