Ostravská euforie a bojovnost byly nad síly kladenských orlů

Utkání o třetí místo v Uniqa extralize mezi hráči Kladno volejbal cz a celkem VK Ostrava přinesl napínavou podívanou. Kladenští volejbalisté však nakonec prohráli 2:3 a pokud se chtějí ještě o bronzové medaile poprat, musí v pondělí v Ostravě vyhrát.

Kladno volejbal cz – VK Ostrava 2:3 (-20, 20, – 22, 18, -11)

Hosté začali úvod nutkání lépe a dostali se do vedení 4:7, Kladno však záhy dokázalo srovnat na 7:7. Další průběh sady přinesl vyrovnaný boj, orli se bohužel opět trápili na servisu. Ostrava vedená exkladenským Václavíkem působila bojovnějším dojmem, žádný míč pro ni nebyl ztracen. Slezané v závěru získali rozhodující náskok 20:23 díky výborným blokům a domácí již nestačili reagovat.

Po výměně stran Kladeňáci přece jen zlepšili hru na podání i na síti. Po vedení o tři body ve druhé polovině setu postupně navyšovali náskok až na rozdíl pěti míčů. Hosté sice dokázali snížit ze stavu 22:16 na 22:19, ale více jim Vemič a spol. již nedovolili.

Třetí, velmi důležité pokračování připomínalo přesýpací hodiny, kdy se každé družstvo střídalo ve vedení s mírným náskokem, nejvíce o tři body. V poslední třetině sady se však odhodlaný celek hostů dostal do vedení 17:20. Domácí sice dokázali snížit na rozdíl bodu, ale vzápětí přišla opět slabší chvíle Fortuníkových svěřenců a rozhodující náskok Ostravy na 19:23, který soupeř udržel až do koncovky.

Čtvrté klání bylo až do poloviny sady vyrovnané. Pak přišla série dobrých míčů ze strany kladenských hráčů a vedení 17:12. Václavíkovi svěřenci zabojovali, snížili na 17:15, ale Kladeňáci díky dobrým útokům a kvalitním blokům „utekli“ soupeři na 22:16 a rázem bylo o osudu setu jasno.

Rozhodující zkrácená hra byla většinou v režii určitě nabuzené a bojovné Ostravy. Orli sice ztrátu dvou bodů srovnali na 6:6, ale hned vzápětí šli hosté do vedení 6:10. Domácím se sice podařilo snížit ještě na 8:10, ovšem o pár minut později hostující celek získal čtyřbodový náskok, který již nepustil.


„Zápas se těžko hodnotí. Rozhodovaly servisy. Mužstvo, které v setu lépe podávalo, nakonec sadu vyhrálo. Ostrava hrála dobře, v rozhodujícím tie–breaku měla i patřičné štěstíčko. Pochopitelně jsme věděli, že Honza Václavík, který na Kladně působil jako hráč, dobře zná naší taktiku, ale nechtěli jsme jí měnit, když se nám osvědčuje proti všem soupeřům. Víme, že musíme v pondělí v Ostravě vyhrát, abychom hráli rozhodující utkání doma. V kabině byli kluci všichni patřičně nabuzeni, a věřím, že soupeři prohru vrátíme,“ říkal odhodlaně kapitán družstva Tomáš Hýský.


Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Hýský, Zajíček, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Marel. Rozhodčí: Hudík – Kovář. Diváci: 980. Utkání trvalo: 122 minut.

Stav série: 0:1

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/192615/foto-ostravska-euforie-a-bojovnost-byly-nad-sily-kladenskych-orlu/