Kladenská buldočí houževnatost přinesla vydřenou výhru nad Libercem

Drama se šťastným koncem absolvovali volejbalisté Kladna volejbal cz. Ve druhém semifinálovém klání zdolali v zápase plném zvratů Duklu Liberec v poměru 3:2.

Kladno volejbal cz – Dukla Liberec    3:2   (- 22, 12, 20, – 24, 12)

Parádní dramatické utkání viděla téměř vyprodaná Kladenská sportovní hala. Kladenští Orli chtěli Liberci oplatit úvodní porážku a vstoupili do zápasu velice aktivně. Severočeský tým však ukazoval svojí sílu, a protože oba celky se potýkaly s horším podáním byl stav dlouho vyrovnaný. Domácí šli do nadějného náskoku 16:13, ale hosté stačili vyrovnat na 18:18. Následně se dostali do dvoubodového náskoku, který zkušeně udrželi až do konce.

Kladno se však nevzdalo a do druhého dějství vtrhlo jako vichřice. Najednou se hráči mohli spolehnout na servis a několika vydařenými sériemi získali hned v první polovině sady rozhodující vedení o osm míčů. Dukla postupně rezignovala a Středočeši set ovládli rozdílem třinácti bodů!

Po další přestávce bylo jasné, že Severočeši se opět vzpamatují a budou bojovat. Začátek byl zase vyrovnaný, Kladno vedlo 13:10, ale Dukla ztrátu dokázala vymazat na 16:16. Svěřenci trenéra Fortuníka podporování skvělým publikem však znovu „utekli“ až na rozdíl pěti míčů 23:18 a ovládli i koncovku.

Čtvrté pokračování připomínalo přesýpací hodiny. Domácí vedli 7:3, a 10:6, Liberec znovu vyrovnal na 16:16, ale Orli šli do vedení 20:18. Hosté srovnali na 22:22 a začal boj o každý míč. Zajíček a spol. měli za stavu 24:23 mečbol, který liberečtí hráči odvrátili a navíc využili svůj první setbol v setu a vyhráli 24:26.

Rovněž rozhodující pátá, zkrácená hra přinesla několik změn. Kladeňáci vedli 4:2, aby prohrávali 7:9, a v té chvíli asi málokdo věřil ještě v obrat. Pak přišel na servis Vemič a obrátil stav na 13:11, na což Dukla již nedokázala odpovědět a Orli vítězstvím 15:12 vyrovnali semifinálovou sérii na 1:1.

„ Po prohrané úvodní sadě nám druhý set vyšel parádně. Liberec se však dokázal vrátit do zápasu. Pokračovala parádní bitva, bohužel jsme nedokázali ve čtvrtém setu proměnit mečbol. Když jsme v tie – breaku prohrávali, myslel jsem, že budeme již tahat za kratší konec. Naštěstí se vše obrátilo v náš prospěch a série je 1:1. Teď jedeme do Liberce a uvidíme,“ konstatuje kouč Milan Fortuník.

Sestava:  Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Marel, Vostárek Rozhodčí:  Fink – Činátl. Diváci:  950. Zápas trval: 136 minut.

Stav série: 1:1

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/191805/kladenska-buldoci-houzevnatost-prinesla-vydrenou-vyhru-nad-libercem/