Semifinále Liberec – Kladno poprvé

První cíl, postup do semifinále extraligy, volejbalisté Kladna s odřenýma ušima splnili. Ve čtvrtfinálové sérii s Brnem potřebovali k postupu mezi poslední čtyři maximální počet pěti utkání. Jejich dalším sokem bude Liberec, který se s Odolenou Vodou natrápil jen o stupínek méně.

Boj o postup do finále začne ve středu v sedm večer pod Ještědem. Libero Orlů Milan Moník má jasno. A nejen on. „V Liberci se všechno odehrává od Štokra. Cestou k úspěchu je ubránit ho,“ připomněl český reprezentant jméno klíčového borce Dukly, který v posledním utkání s Odolkou zaznamenal 29 bodů.

Pochopitelně bude důležitá hra, již se budou Orli v sérii prezentovat. „Musíme podávat konstantní, soustředěné výkony a dodržovat taktiku, kterou náš asistent Petr Klár určitě dobře vymyslí,“ uvedl Moník. „Doufám, že z nás spadl kámen a teď to bude z naší strany lepší,“ doplnil nejlepší libero Evropské ligy.

Kladno má v posledních sezonách s Libercem pozitivní bilanci. Loni ho vyřadilo právě v semifinále a v této sezoně vyhrálo obě vzájemná utkání základní části. Na severu Čech i doma 3:2.

Jak bylo zmíněno, měli oba soupeři v první fázi play off hodně práce. „Ukázalo se, že čtvrtfinále je nejtěžší krok. Je to hranice mezi úspěchem a neúspěchem,“ podotkl Moník s tím, že třeba Karlovarsko ho s Ostravou nezvládlo a ztratilo šanci obhájit titul.

Jeho loňský finálový sok Kladno naopak šanci hrát třetí finále v řadě má.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/semifinale-liberec-kladno-poprve-20190402.html