Orli se pod Ještědem nepoučili

Až v třetím vzájemném utkání sezony volejbalisté Liberce proti Kladnu uspěli. Na své palubovce vyhráli úvodní utkání semifinálové série 3:0.

Druhý duel se hraje v Kladně v sobotu v 17:05 hodin a vysílat ho bude přímým přenosem ČT sport.

V úvodním setu Orli nezachytili nástup (1:5), přesto se dostali do slibného vedení 19:16. Sadu ale nezískali vlastní vinou.

„Porazili jsme se sami. Bohužel jsme se nepoučili z finále Českého poháru,“ posteskl si kladenský asistent Petr Klár s tím, že hráči nebyli od zmíněného stavu soudržní, nýbrž si vyčítali chyby. „Od toho se zápas odvíjel a tím jsme se psychicky zlomili sami,“ dodal.

V druhé části šlo Kladno do koncovky se čtyřbodovým mankem (17:21). Velkou bojovností však srovnalo na 23:23, bohužel dvě chyby na útoku šanci na zisk setu zmařil. Hýský smečoval do autu a Sobotka do sítě.

Poslední dějství pro sebe Severočeši rozhodli už za stavu 4:3, kdy nahráli sérii šesti bodů. Z toho už se Orli nedostali a výsledkem byl málo vídaný debakl 10:25!

„Naše špatná hra přesto stačila na dvě vyrovnané koncovky, přitom Liberec byl hratelný soupeř,“ řekl Klár a podotkl, že je lepší prohrát 0:3 než padnout v tie breaku,

Liberec – Kladno 3:0.
Sety: 22, 23, 10. Čas: 75 minut. Stav série: 1:0.
Kladno: Habr (2), Baranov (8), Hýský (8), Vemič (9), Zajíček (5), Sobotka (3), libero Moník. Střídali: Blažek, Marel, Piskáček.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-se-pod-jestedem-nepoucili-20190403.html