Kladenští orli v Brně nezaváhali

Tak tohle byla jízda, jakou si fanoušci kladenského volejbalu v play off představují. Kladenští orli přelétli Brno suverénně 3:0 (25:15, 25:21, 25:21). V neděli se v Kladně rozhodne o postupujícím do semifinále. Začátek tohoto zápasu není dosud určen.

V úvodní sadě spadlo na brněnskou stranu hřiště téměř všechno, čeho se orli dotkli. Po rozpačité hře v posledním domácím utkání, kdy je míče míjely, tentokrát kladenští hráči předvedli naprosto soustředěný stoprocentní výkon hodný favorita čtvrtfinálové série.

Změnou stran se obraz hry nezměnil. Ve druhém setu pustili orli domácí tým do mírného náskoku, který ale včas nekompromisně zlikvidovali. Kladnu chodilo dnes všechno. Když už Brňané z kladenského servisu dokázali přesně přihrát, nahrát a nadějně zasmečovat, jejich snaha narážela na výborně připravené bloky. Útoky, které se za ně dostaly, čapalo připravené libero Moník a z jeho příhry na konci akce připisovali svému týmu body Hýský s Baranovem. Jednadvacet brněnských míčů padá na vrub zaspání orlů v začátku sady.

Závěrečná perioda byla opět o tom, kdy se hosté domácím bodově odpoutají a zápas uzavřou.

„Rozpomněli jsme se na bojovná léta kladenského volejbalu. V tuhle chvíli nejsme schopní říct, v kolik se bude v neděli hrát, protože o zápas projevila zájem Čeká televize, ale původně zamýšlený čas v šest večer koliduje s hokejovým zápasem Rytířů s Pardubicemi. Včas vše oznámíme,“ uvedl pro Vaše Kladno kladenský kouč Milan Fortuník.

V neděli se u rozhodujícího utkání o postup do semifinále sejdeme v kladenské sportovní hale, a jak bylo již řečeno, začátek utkání bude včas upřesněn.

Základní sestava Kladna: Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka, Habr, Baranov, libero Moník.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10028-kladensti-orli-v-brne-nezavahali