Orli ovládli pětisetovou bitvu s Libercem

Ve šlágru 19. kola UNIQA extraligy na sebe narazilo čtvrté Kladno s druhým Libercem. Poslední zápas vyzněl v pětisetové bitvě lépe pro Kladenské a i v tomto utkání diváci viděli nejdelší možnou verzi utkání. Šťastnější tým byl nakonec ten domácí, který zvítězil po napínavém zápase 3:2 (25:15, 19:25, 25:23, 14:25, 15:12).

Kladenští vtrhli do zápasu ve velkém stylu, když se dostali do vedení 6:1. Hosté se po trpkém začátku rychle vzpamatovali a Aleš Správka obloučkem snížil ztrátu Liberce na dva body (10:8). V tom opět zabrali domácí hráči a dvěma bloky následované esem utekli soupeři na rozdíl sedmi bodů. Domácí diváci, kteří vytvářeli fantastickou atmosféru, měli důvod k radosti po dalším esu v podání Vemiče.   Liberec se v prvním setu trápil a na fantastické Kladno nedokázal najít recept.

Kdo přišel až na druhý set, viděl zprvu jiný volejbal než v úvodní části. Hosté z Podještědí pěti body v řadě z úvodu nechali zapomenout na nepovedený začátek zápasu a ráz hry byl naprosto jiný. Tým Milana Fortuníka zaznamenal čtyři body v řadě a ztráta na soupeře činila už pouze jediný míč. Stejným počtem bodů se vyznamenali i hosté a rozdíl byl opět pětibodový. Oba týmy nadále připisovaly po bodu, což Liberci k výhře ve druhém setu v klidu stačilo. Rozhodující bod zařídil ex-kladenský Šulista.

Karty se na začátku třetího setu opět obrátily a tříbodové vedení si vytvořili Kladenští. Hosté se začali pomalu přibližovat, ale domácí se vzepřeli a odskočili soupeři na rozdíl pěti bodů. Při dvaadvacátém bodu rozhodčí zřejmě zavřeli oči, jelikož nespatřili teč jednoho z hostujících hráčů, která byla tak evidentní, že ji v hale musel vidět i slepý. Diváci tak po právu dávali najevo nespokojenost hlasitým pískotem. Koncovka setu byla velice vypjatá, nakonec se šťastným koncem pro Středočechy.

Do čtvrté části vkročili lépe Liberečtí a ihned z kraje si vytvořili pětibodový náskok. Kladno působilo v této části hry nejistým dojmem, a tak ztráta na soupeře stále narůstala a hosté v poklidu srovnali na 2:2.

Do pátého setu vlétlo Kladno ve velkém stylu a zanedlouho vedlo 6:1. Tři body v řadě připsal Liberec, a tak se schylovalo k napínavé bitvě. Když Vemič trefil míč mimo palubovku, ukazatel skóre hlásil stav 10:10. Výborné střídání vymyslel trenér Fortuník, který poslal na hřiště Marela, jenž zařídil domácím dvoubodové vedení 13:11. Následovalo eso Habra a Kladno si připravilo tři mečboly. První zůstal nevyužitý, avšak po smeči Hýského se mohl radovat z vítězství domácí tým.

Sestavy:

Domácí: Baranov, Zajíček, Vemič, Habr, Hýský, Sobotka, libero Moník. Střídali: Vostárek, Piskáček, Marel

Hosté: Biernat, Leikep, Štokr, Šulista, Holubec, Správka, libero Kunc. Střídali: Indra, Srb, Pietruczuk, Veselý

Počet diváků: 824

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/9766-orli-ovladli-petisetovou-bitvu-s-libercem