Orel Baranov: V Kladně se mi všechno líbí

Má za sebou první zápas v dresu Kladenských orlů, ale také dramatickou cestu z Ruska do Kladna. Oboje nakonec dobře dopadlo. Kladno porazilo Prahu a volejbalový univerzál Sergej Baranov (37) se ubytoval v Rozdělově. Teď už jen zbývá aby nabral mistrovskou formu.

Vaše cestování do Kladna bylo prý dost složité. Co se dělo?
Všechno to bylo kvůli vízu. Trvalo už předtím docela dlouho, než jsem ho získal. Minulý pátek jsem ráno jel na letiště s předstihem, abych si ještě dovybavil vše potřebné a do Kladna se dostal bez komplikací. Jenomže mně vízum platilo od soboty, tedy po páteční půlnoci. Takže mě nechtěli pustit do letadla kvůli tom, abych do Česka nepřiletěl dřív. Měl jsem dorazit do půlnoci, počkat na letišti Václava Havla a v sobotu překročit imaginární hranice. Neodletěl jsem, takže jsem si musel na noc sehnat hotel a letět v sobotu brzy ráno. Dorazil jsem asi v deset hodin dopoledne, klub mne dopravil do bytu, chvilku jsem se prospal a Filip Habr mne odvezl na zápas.

Jaký jste si z utkání odnesl dojem?
Že jsem poprvé v životě viděl i hrál s míči Gala (s úsměvem kroutí hlavou). Budu potřebovat nějaký čas, abych se adaptoval na nízkou kladenskou halu. V tak nízké jsem hrál málokdy. Zatím mi to vadilo při všech herních činnostech, příjmu, servisu i smeči. Určitý čas potrvá i než si na sebe zvykneme v týmu. Jsem rád, že jsem na seznámení s extraligou nastoupil proti tak křehkému soupeři, jakým byla Praha.

Proč jste se rozhodl pokračovat v kariéře právě v Kladně?
A proč ne? (směje se). Když jsem byl před měsícem v Kladně na zkoušce, vše se mi líbilo a stále líbí. Vyhovovali mi spoluhráči, klub i město, včetně ubytování, které mám k dispozici. Teď se soustředím jen na výkon, abych mužstvu pomohl dojít v soutěži co nejdál.

Zdroj: Vaše Kladno

(S překladem do ruštiny pomáhal trenér Milan Fortuník).