Volejbalisté hlásí posilu, ruského bohatýra!

Překvapení do rozhodující fáze sezóny, které opravdu potěší, připravilo pro fanoušky vedení volejbalového Kladna.

Po podzimním výprodeji, kdy v klubu zůstalo z dvanáctičlenného kádru pouze pět profesionálů, jde o svěží východní vítr, před blížícím se play-off.  Do kádru vicemistra přichází nesmírně zkušený ruský univerzál Sergey Baranov. Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů, trojnásobný vítěz ruské Superligy a medailista z Olympijských her, či mistrovství Evropy!

Šestatřicetiletý hráč podepsal smlouvu s Kladnem poté, co s družstvem týden trénoval a viděl z tribuny, jak  podlehlo v CEV Cupu finské Sastamale 2:3. Jeden z koučů Kladna Petr Klár doufá, že zvolili správně. Nejen po herní stránce. „Během týdne jsme zjistili, že na to, co dokázal, je skromný kluk bez hvězdných manýrů. Hrozně se mu líbila parta, která ho skvěle přijala. Řekl bych, že má poctivou povahu. Je to kluk s vizáží zabijáka, ovšem se širokou ruskou duší,“ uvedl na adresu 210 cm vysokého svalnatého borce.

Baranova v kariéře přibrzdilo zranění a operace ramena. Předloni hrál ruskou Superligu za Belgorod, poslední sezonu strávil v druhé nejvyšší soutěži v dagestánské Machačkale. Do Kladna přišel sedmatřicetiletý borec proto, že si ještě chce zahrát o nějakou trofej. Ze strany Orlů hrály velkou roli finance, kterých opravdu není nazbyt.

„Oslovili jsme některé nové i současné sponzory a vysvětlili jim tíživou finanční situaci klubu. Naši partneři spojili síly, abychom Baranova získali. Finančně byl na rozdíl od jiných hráčů akceptovatelný, jelikož přistoupil na náš systém bonusů, které by se nám vrátily z prémií za umístění, které vypisuje český volejbalový svaz,“ uvedl Klár a prozradil, že byli překvapeni, když Rus přijel na test. Hráči takových kvalit totiž na zkoušky nejezdí. I to svědčí o jeho morálních kvalitách. Orli nekoupili zajíce v pytli.

O herních kvalitách Baranova se pochvalně vyjádřil kapitán Kladna Tomáš Hýský a bylo to po jednom z prvních společných tréninků. „Je to fyzicky ohromný člověk. Když jsem ho viděl rozehrávat se, tak jsem si říkal, že to nebude žádný rychlík, pak se ale do toho obul a byly to od něj rány do všech míst na hřišti. Trošku si z nás dělal trhací kalendář. Má to hodně v ruce, však také prošel fantastickými kluby. Kdyby tady byl, tak bych byl hrozně rád,“ řekl tehdy Hýský. Podstatné je, že si kápli do noty s nahrávačem Filipem Habrem, což je základ úspěchu.

Jak se Baranov ocitl v Kladně? Jako ve většině příchodů v tom má prsty výřečný Petr Klár. “Já bych toto nekomentoval. Nebudu přeci dávat konkurenci návod, jak sháníme hráče,“ uvedl s úsměvem.

Zdravotní stav Baranova posvětil klubový lékař David Homer a ruský bohatýr se po vyřízení potřebného víza již brzy představí kladenským divákům. Možná zasáhne do středeční venkovní odvety CEV Cupu se Sastamalou (17.30). Stane se tak pokud během pondělí obdrží razítko od ruského svazu.

Do země tisíců jezer letí Orli v úterý v deset hodin dopoledne. Přistanou v Helsinkách odkud se přesunou do Tampere, kde se bude hrát. „Kluci jednoznačně chtějí postoupit mezi posledních osm, proto si moc přejí, aby mohl nastoupit Baranov,“ doplnil Klár a prozradil, že jinak by nastoupil na postu univerzála mladý Wallisch, poněvadž Marel má pracovní povinnosti.

Připomeňme si cestu Kladna do čtvrtfinále. Nejprve vyřadilo bulharskou Montanu (3:0, 3:0) a posléze maďarského mistra Kazincbarcziku (3:1, 3:2).

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/volejbaliste-hlasi-posilu-ruskeho-bohatyra-20190114.html