Valaši kousali, odjeli však s prázdnou

Volejbalový Zlín měl před extraligovým utkáním v Kladně na kontě sérii sedmi porážek, přičemž získal pouze bod. Domácí tak byli v souboji s předposledním týmem tabulky jasným favoritem a teoretické předpoklady také naplnili. Valachy porazili 3:0. Ale neměli to vůbec snadné, protože koncovky prvních dvou setů byly vyrovnané.

„Byl to typický povánoční zápas. Očekávali jsme, že to bude taková volejbalová Habeš,“ uvedl druhý kouč Kladna Petr Klár a připomněl nečekanou porážku Karlovarska na Odolce. Po přestávce k takovým výsledkům občas dochází. „Proto jsem rád, že jsme díky zkušenostem a klidnějšímu projevu obě koncovky ustáli,“ doplnil s tím, že se posunuli na třetí příčku před Západočechy.

Do finále prvního setu šli domácí s dvoubodovým náskokem, který jim zajistilo eso blokaře Zajíčka a následný blok. Těsné vedení udrželi a sadu pak zakončil na druhý pokus svým šestým bodem smečař Hýský.

V druhém dějství se český vicemistr nechal připravit o zajímavý náskok (14:10) a nakonec se bránil dvěma setbolům. Sám pak svůj třetí využil. Set zakončil esem opět Hýský. „Myslím, že Zlín si to prohrál sám. Set by si určitě zasloužil. My jsme pochopitelně rádi za tři body, které byly naším cílem,“ řekl Klár.

Dvě nezvládnuté koncovky setů se na celku z Valašska podepsaly v závěrečné části, ve které Kladenští dominovali a vyhráli ji rekordním rozdílem, K dispozici měli čtrnáct mečbolů, přičemž mladíkem Vostárkem proměnili hned druhý. Byl to pro něj první extraligový bod stejně jako pro Jachnického!

Hned sedm si jich připsal Wallisch a naprázdno neměl vyjít ani poslední z mlaďasů – Blažek, kterého v závěru prvního setu připravil o bod chybnou signalizací kladenský asistent Klár. „Musím si posypat popel na hlavu a omluvit se mu,“ usmál se.

Kapitán Zlína Michal Čechmánek se hněval, že jeho tým nezvládl koncovky prvních dvou setů. „Měli jsme je dobře rozehrané. A vymlouvat se pořád na nezkušenost se nemůžeme,“ mračil se.

Ve středu čeká Kladno odveta čtvrtfinále CEV Cupu. Cestuje do Finska na palubovku Sastamaly, která vyhrála první utkání 3:2.

Kladno – Zlín 3:0.
Sety: 23, 25, 12. Čas: 87 minut. Diváci: 500.
Kladno: Marel (2), Zajíček (7), Vemič (11), Habr (4), Hýský (18), Sobotka (9), libero Moník. Střídali: Blažek, Vostárek (1), Wallisch (7), Jachnicky (1).

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/valasi-kousali-odjeli-vsak-s-prazdnou-20190112.html